תפקידה של המזכירה המשפטית
תפקידה של המזכירה ידוע כבר כתפקיד שאינו מסתכם ברשימת הודעות או שמירה על לוח הזמנים של המנהל. בשנים האחרונות תפקיד המזכירות תפס יותר ויותר אחריות מנהלתית כך שהיום ישנם מזכירות ייעודיות לתעשיות בהן הן עובדות. אותם מזכירות עוברות הכשרה אדמיניסטרטיבית אשר מקנה להם את כל הכישורים המוכרים בתחום ניהול משרד כמו שמירה על קשר בין המחלקות השונות, עזרה לצוות הניהולי ברשימת המטלות היומיות, שמירה על תפעול שוטף של המשרד וכמובן עבודה אדמיניסטרטיבית בעזרת יישומי המחשב השונים. אך בנוסף לכך, היום כבר אותןם מזכירות מקבלות הכשרה נוספת, כזו אשר מתאימה לתעשייה בה הן עובדות ומספקת להן את הכלים לבצע שיתופי פעולה או משימות ייעודיות לתעשייה השונה כמון ניתוח טפסים רפואיים, הגדרת אישורי ביטוח, או חתימה ומעבר על טפסים משפטיים. כך לדוגמא תפקידה של המזכירה המשפטית אינו עוסק רק בניהול האדמיניסטרטיבי של המשרד עצמו אלא, לתמוך בניהול טפסים משפטיים יחד עם עורכי הדין, השתתפות בדיונים מקצועיים ואף מתן עזרה בניהול תיקי לקוחות. הכשרה זו מטרתה לעזור לתעשייה להתפתח ולשחרר את אנשי המקצוע מניהול שבשוטף, כך שיוכלו להתעסק אך ורק עם לקוחותיהם. לשם כך הוקם קורס המזכירה המשפטית הנועד לסייע בכך ולהכשיר את אנשי המקצוע הבאים.
קורס מזכירה משפטית
ענף המשפטים היא תעשייה גדולה מאוד בישראל. הדבר מוביל לכך שקיימים אנשי מקצוע רבים בתחום וכן גם משרדי עו"ד או משרדים ממשלתיים אשר נזקקים לשירותיה של המזכירה המשפטית. בעקבות כך נוצר ביקוש גבוהה לאנשי המקצוע ובשנים האחרונות נפתחו עוד ועוד קורסים במבחר מוסדות לימוד אשר מבקשים להכשיר את אנשי המקצוע לשוק העבודה והתעסוקה. מטרת הקורס היא להכשיר את הסטודנטים בכל תחומי שיפוטה של המזכירה המשפטית. הקורס אינו עוסק רק בתפקידים האדמיניסטרטיביים של המזכירה, אלא מכשיר את הסטודנטים בתפקיד מקצועי אשר מסוגל להתמודד עם לקוחות לשרת את מנהלי המשרד ואף לעבוד יחדיו עם צוות המשרד בניהול תיקי לקוחות ואף הגעה לבתי המשפט. במהלך הקורס עוסקים הסטודנטים בעולם המשפט על מנת שהם יוכלו לשרת את המשרד בו יעבדו בצורה הטובה ביותר וכך גם יוכלו לשחרר את בעלי התפקידים הבכירים יותר מלעסוק במשימות מסויימות בתחושה כי מי שעוסק בהם הוא איש מקצוע.
תחומי הלימוד בקורס מזכירה משפטית
תוכנית הלימודים של קורס מזכירה משפטית כוללת שיעורים, הרצאות וחומר עיוני רב, המשתלבים יחד עם התנסות מעשית בעבודה מול תוכנות מחשב ייעודית לעולם המשפט, סיורים מקצועיים ועוד. עם זאת, חשוב לדעת כי תכני הלימוד יכולים להשתנות בין המוסדות השונים ולכן יש לבדוק מספר מוסדות כדי לוודא מה המוסד המתאים לכם ביותר. תכני הלימוד אותם לומדים במהלך הקורס עוסקים בנושאים כגון: דיני עבודה, דיני קניין, דיני עונשין, דיני חוזרים, ניהול משרד, דיני תאגידים, מונחים שגורים בעולם המשפט, היכרות עם יישומי מחשב, מבוא והכירות עם מערכת המשפט בישראל, אנגלית משפטית, דיני מעמד אישי, אכיפת החוק, שימוש בתוכנות משפטיות, דיני שטרות, משרד עורך דין, שימוש באתרי מידע משפטיים, אבטחת מידע, שמירת הפרטיות, ארגון וניהול המשרד, הכרת מאגרי משפט ממוחשבים, כתיבה מנהלית, הנהלת חשבונות במשרד, רישום פרוטוקולים, תכתובת עסקית, תכתובת משפטית ועוד.
איפה לומדים קורס מזכירות משפטית?
המזכירה המשפטית הינו מקצוע מבוקש במיוחד בשוק התעסוקה בישראל. ישנם משרדים רבים שמבקשים להעסיק מזכירות משפטיות ואף גם משרדים ממשלתיים שמשתמשים בידע של המזכירות המשפטיות בדינים וחוק, כמו גם חוקי השמירה על פרטיות. בשל כך, בישראל קמו מספר מוסדות הפזורים ברחבי הארץ אשר מעבירים את קורס המזכירה המשפטית ומספקים לכל המעוניינים את האפשרות להצטרף לענף המשפטים הישראלי. להלן מגוון מוסדות הלימוד המעבירים קורס מזכירה משפטית בפורטל לימודים: לרשימת מוסדות באתרנו המלמדים מזכירה משפטית
מכללת אינטלקט אקדמון - חטיבת מנהל ותעשייה - הלימודים מתקיימים במפרץ חיפה צומת ק. אתא.
מכללות פאר ותפנית - בוחרים בדרך המקצועית! מ- 1983 - הלימודים מתקיימים בחולון וראשון לציון.
המכללה האקדמית גליל מערבי - הגעת למקום הנכון! - הלימודים מתקיימים בעכו.
מכללת מאסטר קולג´ - הלימודים מתקיימים בחיפה.
המכללה המשותפת - מרוויחים קריירה - הלימודים מתקיימים בנתניה, מפרץ חיפה, חדרה וסכנין.
המכללה הרב תחומית - מכללה להכשרה מקצועית, הלימודים נערכים בערב בלבד - הלימודים מתקיימים בחיפה וקריית ביאליק בשעות הערב בלבד.
המכללה לניהול - הלימודים מתקיימים בחדרה ובנתניה.
מכללת אשכולות - הלימודים מתקיימים בירושלים, זכרון יעקב, קריית שמונה ומבואות החרמון.
מיהו קהל היעד לקורס מזכירה משפטית?
קהל היעד לקורס מזכירה משפטית, הוא למעשה כל אדם שמעוניין להצטרף לענף המשפטים בישראל, ללא הצורך לעבור תואר ראשון במשפטים, או במידה והוא עדיין מתלבט לגבי המקצוע והלימודים ורואה בעבודה כאופציה של התנסות מעשית. כמו-כן המקצוע (ולכן גם הקורס) מתאים בעיקר לאנשים המעוניינים לעבוד במקום קבוע, בעל סדר וארגון ולא לחשוש מעבודה כעצמאי. הקורס אף מתאים למועמדים המעוניינים לעבור הסבת מקצוע, לעבוד בתפקיד שאינו מצריך לעבוד על הרגליים, לאנשים המחפשים עבודה בשעות קבועות ולהורים אשר נאלצים להתמודד עם לקחת את הילדים מהדן או בית הספר.
מהם תנאי הקבלה לקורס מזכירה משפטית?
תנאי הקבלה לקורס יכולים להשתנות לפי בחירה של כל הנהלת מוסד לימודים כזה או אחר. עם זאת, לרוב לא מדובר בקורס אשר מציג למומעדים תנאים מחמירים ועיקר מוסדות הלימוד דורשות כי המועמדים יהיו בעלי 12 שנות לימוד, בנוסף למעבר של ראיון \ מבחן קבלה, אשר יוכל לבדוק את מידת התאמת של המועמדים השונים למוסד הרלוונטי ואת רמת מוכנותם להתקבל ללימודים ולעסוק בתחום. כמו-כן, בשל העובדה שמדובר בעבודה עתידית, אשר תדרשו מאנשי המקצוע לקרוא ולהבין פסקי דין, ישנם מוסדות לימוד אשר ידרשו כי המועמדים ללימודים תהיה שליטה מובהקת בשפה העברית ואף הצגת הוכחה כי עברו את מבחני הבגרות ל-2 יחידות עברית ובגרות באנגלית בהיקף של 3 יחידות לפחות.
משך הלימודים בקורס מזכירה משפטית
בהתאם לתוכנית הלימודים לקורס מזכירה משפטית שיכולה להשתנות ממוסד אחד לשני, כך יכול להשתנות משך הלימודים לקורס מזכירה משפטית. הסיבה העיקרית לכך היא כי ישנם 2 מסלולי לימוד אפשריים כאשר המסלול הראשון נעשה מטעם משרד הכלכלה ונחשב למקיף וארוך יותר ונפרש בין 200 ל-450 שעות לימודים אקדמיות ואילו המסלול המקוצר יותר שנעשה במסגרת מוסד הלימודים עצמו ואורך כ-40 שעות לימוד אקדמיות בלבד. בנוסף לכך מוסדות הלימוד מעריכים כי חלק רב מהסטודנטים שלהם נחשבים לאנשים עובדים או "הורים במשרה מלאה" ולכן מאפשרים לסטודנטים לבחור בין קורס מזכירות משפטית בלימודי בוקר, לסטודנטים שפנויים בשעות הבוקר ועסוקים אחרי הצהריים, ולימודי ערב לאנשים עובדים. לרשימת מוסדות באתרנו המלמדים מזכירה משפטית
אפשרויות תעסוקה לבוגרי הקורס
בוגרות ובוגרי הקורס מזכירה משפטית יזכו להשתלב בצוותי המשפטים בבתי עסק שונים, בין אם פרטיים, ציבוריים או ממשלתיים. מזכירות בחירות יכולו גם להתקדם למשרה של מנהלות לשכה ואף לפקח על תפקוד העובדים בחברה. התעשיות השונות אשר מחפשות את אנשי המקצוע הנ"ל הם לשכות משפטיות של כל המשרדים הממשלתיים, בבנקים השונים, במפעלים וארגונים שונים. כמו כן, חשוב לציין כי בוגרי הקורס זכאים לקבלת תעודת גמר מקצועית מטעם המוסד בו למדו ואף מטעם משרד הכלכלה במידה ובחרו במסלול ברחב.