קצת מידע על מדריכי חדר הכושר
עולם הכושר הגופני הוא עולם אחר מהמאה הקודמת. בעבר היה נדמה כי חדר הכושר שייך רק לאנשי מקצוע, שרירנים או ספורטאים והאדם הרגיל יכול להסתפק בדיאטות למינהן. אך ככל שהשנים עברו, החינוך לבריאות גופנית צברה תאוצה בקרב הציבור בישראל וכיום כבר ניתן לראות כיצד החשיבות לחיים בריאים ומאבק בהשמנה הובילה רוב גדול מהציבור הישראלי לפקוד את מכוני הכושר השונים, כדי לשמור על אורח חיים בריא, וגם כדי להיראות קצת יותר טוב כדי להעלות את הביטחון העצמי, דבר שאף פעם לא מזיק. היום חדרי הכושר הפכו לדרישת חובה בכל קאנטרי כזה או אחר, או מועדוני חברים למיניהם ובמועדוני הכושר כבר יש היום אירועים של קבוצות שונות מבצעים למצטרפים חדשים ומנויים שנתיים לספורטאים בנפשם. אך עם הביקוש לחדרי כושר, התפתח גם ביקוש לאנשי מקצוע שיוכלו לוודא כי כל אותם לקוחות פועלים כשורה, יודעים כיצד כל מכשיר ומכשיר עובדים, להכין להם רמות מאמץ לפי היכולת שלהם, לעקוב אחר פעילותם ואף לספק להם טיפול ראשוני במצבי חירום. אלה הם מדריכי חדר הכושר, שנדשים להיות בכל מכון שכזה ולספק למתאמנים את כל התשובות לשאלות שלהם ולייעץ להם מה לעשות לפי המטרות שהם הציבו לעצמם. הביקוש לאנשי מקצוע אלה הוביל לפתיחת קורסים רבים, שמיועדים להכשיר את אנשי המקצוע הבאים ולספק להם מקצוע וקריירה בתחום שהם אוהבים כל כך.
קורס מדריכי חדר כושר
היום עוד ועוד אנשים בוחרים לחיות חיים ספורטיביים ואף מקפידים לפקוד את חדר כושר כמה פעמים בשבוע. חלקם עושים זאת כדי לשמור על גזרתם, חלקם עושים זאת על מנת לשמור על אורח חיים בריא ואחרים עושים זאת בשל המקצוע שלהם (ספורטאים, מפתחי גוף, דוגמניות ועוד). המכשירים שנמצאים בחדר הכושר נועדו להפעיל את כל חלקי השריר שלנו, להפעיל אותנו על מנת שנוריד את השומן המיותר ואף לחזק את גופינו, אך שימוש לא נכון בהם יכול לפגוע בנו ולשם כך יש לדעת להשתמש בהם כראוי. הלימוד לשימוש זה נעשה באמצעות מדריכים מוסמכים שעברו הכשרה מקצועית להכשיר אותנו להשתמש באותם כלים ומכשירים, לאבחן את מצבינו הגופני ולבנות עבורינו תוכניות אימון בטיחותיות שיעזרו להגיע לתוצאות הרצויות. מטרת הלימודים בקורס מדריכי חדר כושר היא להקנות לסטודנטים ידע מעשי ותיאורטי נרחב בנוגע לכל העקרונות של אימון בטיחותי ובריא אותו ניתן לבצע בחדר הכושר. הקורס מכשיר את הסטודנטים לשרת את מגוון המתעמלים, בין אם מדובר בגברים, נשים, ילדים, בני נוער, ומבוגרים ולבנות להם תוכניות אימון ולשמור כי הם מבצעים אותם באופן נכון ובטוח.
תכנית הלימודים בקורס מדריכי חדר כושר
האימון הספורטיבי ידוע כבריא במיוחד, כזה שמסוגל להאריך את חיינו (ואת אופן חיינו) ומסוגל לטפל בשלל הנזקים הגופניים הנובעים מאי תזוזה. מוסדות הלימוד, מכינות תוכניות לימודים שנועדו להכשיר את הסטודנטים כאנשי מקצוע ולספק להם את הכלים להתמודד עם שלל הפעילות הספורטיביות הקיימות בחדר הכושר, הדרכת המתעמלים אודות תזונה נכונה שמשלימה לפעילות עצמה, וכיצד לפעול עם אנשים הסובלים מבעיות בריאותיות כגון חולי סכרת, אסטמה, לחץ דם, קשישים ואף גם עם אוכלוסיית הנשים ההרות. הסטודנטים בקורס עוברים שיעורים והרצאות עיוניות יחד עם סדנאות והתנסויות מעשיות במגוון נושאים כגון: הכרת מכשירי הכושר השונים, ידע בתזונה, פיזיולוגיה של המאמץ, אימון נכון, הדרכה, אנטומיה, מהו ספורט, שיטות הדרכה, פרקטיקה, תורת הכושר הגופני, אימון נכון, חדר כוח, פציעות ספורט, בניית תוכניות אימון בחדר הכושר, תנועת האדם, אימון ילדים, שיטות חימום וחיזוק שרירים, שימוש באביזרי ספורט, היבטים אירוביים ואנאירוביים, גמישות, היבטים פסיכולוגיים ודימוי גוף, יציבה נכונה, פעילות גופנית כרפואה מונעת, מרכיבי הכוח, תורת האימון וטכניקות אימוניות, מבוא לתנועה, אנטומיה ופיזיולוגיה, בניית תוכנית אימון, בטיחות במהלך האימון ומניעת פציעות, אימון לאוכלוסיות שונות - נשים, מבוגרים, אימון קטינים, תרגול מובנה, תכנון ויישום תוכניות אימון, לימודי עזרה ראשונה ועוד.
איפה לומדים את קורס מדריכי חדר כושר?
הביקוש הגבוה והטרנדיות של חדרי הכושר בארצינו הקטנה הוביל לכך שכמעט בכל עיר ומושב ישנם חדרי כושר מקצועיים ואם לא אז, מכשירי כושר עירוניים הפזורים ברחבי השטחים הציבוריים. לכן ישנו מגוון רחב של מוסדות לימוד המעבירים את קורס מדריכי חדר כושר ,למי שמעוניין להפוך את התשוקה לספורט למקצוע אמיתי ומכניס, אך תמיד יש לשים לב מיהם אותם מוסדות לימוד והאם הם מסוגלים להציע לכם את הקורס הרחב והמועיל ביותר לרמה שאליה אתם רוצים להגיע. להלן מגוון מוסדות הלימוד המציעים קורס מדריכי חדר כושר בפורטל לימודים:
ביה"ס למקצועות הספורט - בואו להפוך תחביב למקצוע - הלימודים מתקיימים בתל אביב ועפולה.
הג´ימנסיה - בית הספר להסמכת מדריכי כושר ותנועה - הלימודים מתקיימים בבאר שבע. לרשימת מוסדות באתרנו המלמדים מדריכי חדר כושר
מיהו קהל היעד לקורס מדריכי חדר כושר
קהל היעד לקורס הינם אנשים שחיים את הרוח הספורטיבית ופעילים ספורטיביים ברמה גבוהה. המדריכים יידרשו להוות דוגמא ללקוחות ומספקים מעין תמונת תוצאה של השקעה ופעילות ספורטיבית נכונה. בנוסף לכך המועמדים לקורס נדרשים להיות בעלי יכולת שיח ושירותיות גובהה שכן הם יידרשו לעבוד עם הלקוחות ולדעת כיצד להכווין אותם נכונה בדרך להצלחה. כמו-כן, המועמדים נדרשים להיות אנשים שמסוגלים להנהיג, לעבוד עם צוות ולהמשיך ולטפח שגרת חיים ספורטיבית.
מהם תנאי הקבלה לקורס מדריכי חדר כושר
מוסדות הלימוד רשאים לשנות את תנאי הקבלה לפי בחירתם האישים ותוכנית הלימודים שהם מציגים, אך עם זאת ישנו תנאי קבלה אחד שהוא מוחלט אצל כל המוסדות והוא שהמועמדים יהיו מגילאי 18 ומעלה. שאר תנאי הקבלה יכולים להשתנות בין דרישה להצגת תעודת בגרות מלאה או תעודת 12 שנות לימוד, דרישה כי המדריכים ידעו להתמודד עם השפה האנגלית ולבסוף אף לעבור ראיון \ מבחן קבלה כדי לוודא שהמועמדים חיים אורח חיים בריא ואף מתאימים לתוכנית הלימודים של המוסד הרלוונטי.
משך הלימודים בקורס מדריכי חדר כושר
משך הלימודים גם הוא, בדומה לתוכנית הלימודים ותנאי הקבלה, יכול להשתנות לפי הבחירה של הנהלות מוסדות הלימוד השונות. עם זאת, בממוצע אורך הקורס כ-250 שעות לימוד אקדמאיות הנפרש על מתכונת לימוד חד שבועית.
אפשרויות תעסוקה לבוגרי קורס מדריכי חדר כושר
לאחר סיום הלימודים ומעבר של כל המבחנים, בוגרי הקורס זוכים לקבל תעודה מקצועית מטעם המוסד הרלוונטי בו למדו ויכולים לפנות למגוון אפשרויות תעסוקה כגון: שכירים במכוני כושר, מכוני ספא, חדרי כושר, מסגרות חינוך פורמאליות ובלתי פורמאליות, בתי מלון ואימון במרכזי פנאי ובילוי, או כעצמאיים ומאמנים אישיים המגיעים עם הלקוחות שלהם לחדרי הכושר ומכווינים אותם באופן פרטני לפי תוכנית הלימודים הפרטית שלהם. לרשימת מוסדות באתרנו המלמדים מדריכי חדר כושר
לימודי המשך לבוגרי קורס מדריכי חדר כושר
רבים מהבוגרים יכולים להמשיך את לימודי האימון שלהם כמדריכים ספורטיביים ובחורים ללמוד קורסים באימון ספינינג, מדריכי אירובי ועוד. חלקם בוחרים ללכת לכיוונים ספורטיביים מקצועיים כגון לימודי מאמני כושר גופני בכדורגל, קורס מדריכי כדורגל ועוד. לבסוף ישנם הבוגרים הבוחרים ללכת לכיוון החינוך ומבקשים להשלים תעודת תואר ראשון בחינוך גופני ולאחר מכן עוסקים בהוראה במוסדות חינוך החובה ואף כמרצים במסלולים אקדמיים.