1. הפעם בה גילו שלפסלי אי הפסחא יש גם גוף
ישנם למעלה מאלף דמויות אנושיות באיי הפסחא שגולפו על ידי בני העם ראפה נוי בין השנים 1250 ו-1500, באיי הפסחא. בזכות החפירות האחרונות, גילו כי הגוף של אותם פסלים, נקב בכוונה על ידי בני אדם, ולא על ידי תופעת טבע, מה שמגדיל את הפלא על יכולות של בני אותו עם.
2. היכולת להוכיח כי קישוטי שיניים היו אופנתיים, הרבה לפני הזמרים של היום
עמים עתיקים בדרום וצפון אמריקה היו הולכים ל"רופאי שיניים" על מנת שיוכלו לייפות את שיניהם עם חריצים ואבני חן חצי יקרות. בעיקר גברים העדיפו את המראה הזה, וזה לא היה סימן של מעמד חברתי, אלא נועד לקישוט בלבד. רופאי השיניים היו משתמשים במכשיר דמוי מקדחה, שהיה עשוי מאבן קשה, כנראה אובסידיאן, וזו הייתה מסוגלת לנקב את העצם. אבני נוי צורפו עם דבק עשוי שרפים טבעיים, והיו מעורבבים עם כימיקלים אחרים ועצמות מרוסקות.
אין ספק שארץ ישראל מהווה קרקע פוריה לכל חולמי הארכיאולוגיה.
3. סריקת פסל בודהה בן 1000 שנה רק כדי לגלות שזו למעשה מומיה
המומיה התבררה בגוף החנוט של המורה הבודהיסטי, שהשתייך לבית ספר המדיטציה הסיני. זו לא רק המומיה היחידה מסוגה, אלא גם המומיה הבודהיסטית הסינית היחידה שזמינה לעולם המדעי המערבי. ובכל המקומות בהם היו אמורים להיות האיברים של אותו מורה, נמצאו פיסות נייר מודפסות עם אותיות סיניות עתיקות.
4. כדי באמת להעריך עד כמה קל לנו היום
חפירה ארכיאולוגית בעיראק בשנת 1927, זיהתה תלונה של שירות לקוחות שהתרחשה ככל הנראה ב-בבל העתיקה, ובה היה כתוב, על לוח חימר בסביבות 1750 לפני הספירה, על משלוח לא נכון של נחושת. ואתם חשבתם ששירות לקוחות בימינו הוא גרוע.
5. גילוי עתיקות אבטיפוסים של טכנולוגיה מודרנית
אומנות יוונית עתיקה, המתוארכת לשנת 100 לפני הספירה, בבית וילה גטי במליבו מראה מה שנראה כמחשב נייד עם יציאות דמוי USB. בחפירות אחרות נמצאו מה שנראה כהירוגליפים מצריים בהם נראה תבליט דמוי חללית או מסוק, ובחפירה בבגדד, נמצאה צנצנת, שככל הנראה בת 2,000 שנה והיא מורכבת מחימר עם פקק עשוי אספלט. אל האספלט היה דבוק מוט ברזל מוקף גליל נחושת, כאשר מלא חומץ, או כל פתרון אלקטרוליטי אחר, הצנצנת מייצרת כ -1.1 וולט. חפירות אלה שולחות את אוהבי הקונספירציה לדרוש כי יוכיחו שתרבויות עתיקות בעבר היה קשר לאמצעים טכנולוגיים, ומי יודע כיצד השיגו זאת.
כדי באמת להעריך עד כמה קל לנו היום
6. כדי להשיב על שאלות כמו "אז פארק היורה היה אמיתי?"
בחשיפות ארכיאולוגיות, נחשפו ציורים של אנשי מערות, שבהם מצוירים בני אדם, צדים ומה שנראה כלטאה גדולה מאוד. ציור זה שלח אנשים רבים לנסות ולחקור האם באמת נמצאו עדויות נוספות המראות כי כשבני האדם החלו להתרבות יותר ויותר, ולמעשה החלו להתפרס בעולם כולו, נותרו עוד זנים של מעיין דינוזאורים, שניצודו על ידי אותם שבטים קדמונים. אין ספק שזו בהחלט נקודת מבט חדשה היא בהחלט מקשה על היסטוריונים וארכיאולוגים רבים. אך זו בדיוק עבודתו המרתק של הארכיאולוגים, למצוא עוד ועוד עדויות מהעבר ולהמשיך לנסות ולהבין, מה בסדיוק קרה שם.
7. חשיפת האמת אודות ההיסטוריה הארוכה של העם העברי
אין ספק שארץ ישראל מהווה קרקע פוריה לכל חולמי הארכיאולוגיה. חבל ארץ זו, ידועה כאחד האזורים הראשונים ביותר, בהם דרכה כף רגלו של האדם הראשון. ארכיאולוגים ישראלים חושפים עוד ועוד עדויות על מערות קדמוניות, כמו זו שנמצאת בחיפה, ומשם מגיעים לגילויים מרעישים על קברו של הורדוס, ועיר קדמונית הממוקמת בסביבת בית שמש, וכעת מנסים להבין האם זו הייתה ירושלים של דויד המלך.
8. למצוא אוצרות כמו בסרט של אינדאנה ג'ונס
במהלך חפירה ארכיאולוגית שנעשתה סביב הים השחור של בולגריה, נגלתה תרבות קדומה שנעלמה וכנראה שאנשיה חיו הרבה לפני התרבות המצרית הקדומה. שם נמצא קבר שמתוארך לשנת 5,000 לפני הספירה, ובו חפצי אמנות עשויים מזהב בקבר שנראה מפואר מקברים רבים שנמצאו במהלך ההיסטוריה.