ענף התיירות הישראלי נחשב מהפורים במזרח התיכון, וזאת נוכח התיירים הפוקדים את אתריה מצפון ועד דרום. הצלחתו של ענף זה בנויה על שירותי הדרכת טיולים מקצועיים, אשר מייצגים את יופייה של ישראל הן באתרי הטבע הייחודיים והן בנופים האורבניים שמצויים לאורכה ולרוחבה. אם אתם טיילים בנפשכם ומחוברים להיסטוריה ולתרבות המקומית, אז דעו לכם שיש לכם מקצוע נחשק ביד. פה בפורטל לימודים תוכלו למצוא את כל המידע אודות הכשרת מדריכי טיולים בישראל, מהם תנאי הקבלה, מסלול ההכשרה, תנאי הלימודים, שלבי ההסמכה ואופן ההשתלבות בהמשך בענף.
יתן למצוא בישראל מספר מוסדות לימוד המוסמכים להענקת תעודות מדריך טיולים רשמיות, שמאפשרות השתלבות בענף התיירות הישראלי
אז מיהו מדריך הטיולים?
מדריך טיולים הוא אדם היודע להפוך כל פינת חמד לטיול מרתק, בעל אנקדוטות בלתי נשכחות ומעורבות אמיתית של המודרכים. על מדריך הטיולים הישראלי להיות אדם סקרן, בעל כריזמה ואסרטיביות ורצון עז להעביר ממיטב הידע שלו לאנשים סביבו. למעשה, מדובר בשילוב נכון בין היכרות צמודה עם השטח, לבין ידע נרחב אודות הארכיטקטורה, הדמויות הבולטות לאורך ההיסטוריה, הערכים, התרבות והאקלים המאפיינים את השטח. לשם הסמכה כמדריך טיולים וקבלת מקצוע בתחום, נחוצה תעודה שמעידה על כלל הידע הנחוץ – תעודה שניתן להוציא במספר מוסדות מובילים בישראל. לרשימה המלאה לחצו כאן.
לעמוד קורס מדריכי טיולים בארץ בפורטל לימודים לחצו כאן
כיצד תקבל תעודת מדריך טיולים?
כיום, ניתן למצוא בישראל מספר מוסדות לימוד המוסמכים להענקת תעודות מדריך טיולים רשמיות, שמאפשרות השתלבות בענף התיירות הישראלי. במסגרת מסלול ההכשרה, נדרש המשתתף לעמוד במערכת לימודים עיונית, הכוללת תכני עומק מרתקים בנושאי ארץ ישראל על כלל רבדיה (גיאולוגיה, היסטוריה ותרבות). התכנית כוללת תמהיל של הרצאות פרונטליות לצד סיורים אקטיביים בשטח. מדובר בתכנית עמוסה למדי, ולכן רצוי שהמועמדים יהיו בעלי אוריינטציה הומאנית-היסטורית. בתם תכנית הלימודים, על המשתתפים לעבור מבחני הסמכה, ולאחר מכן יקבלו תעודה רשמית מטעם המוסד הלימודי.
נופה הייחודי של ישראל מושך קהלים מכל העולם
רף הקבלה
התנאים הראשוניים הנחוצים לרישום למסלול הלימודי להדרכת טיולים הינם: תעודת בגרות מלאה, גיל מינימלי 20, אישור רפואי שמעיד על בריאות תקינה ותעודת יושר המעידה על אי קיום רקע פלילי. כמו כן, במהלך ההרשמה עצמה, יידרשו הנרשמים לעבור ראיון אישי למול נציגים מטעם המוסד הלימודי, וזאת במטרה לבחון את ההתאמה למסלול ולתפקיד ולמנוע רישום שלא לצורך.
תחומי הלימוד המרכזיים
אורכו של הקורס עומד על כשנה בממוצע, וכולל את תחומי הליבה הבאים: היסטוריה איזורית, תרבות, נושאים נבחרים ממדעי הטבע (החי והצומח), גיאוגרפיה ומורשת. לצד זאת, ישנם לימודי בטיחות בעת טיולים, ארכיטקטוריה, דת וטכניקות עמידה מול קל והדרכה.
אפשרויות התעסוקה בתם הלימודים
בוגרי ההכשרה המוסמכים יכולים להשתלב במגוון סוכנויות התיירות בישראל, בכל רחבי הארץ.