בישראל ישנה דרישה על פי חוק תקנות ארגון ופיקוח כי בכל מקום עבודה כגון מפעלים ועסקים עם עובדים רבים, יהיה אדם שתפקידו מוגדר כאחראי בטיחות. אחראי הבטיחות משתלבים במגוון תעשיות, ארגונים וחברות ציבוריות ונחשבים לחלק חיוני בניהול תקין. אחראי הבטיחות מתייחסים לבטיחות הפיזית של כל העובדים כמו גם שמירה על הגיינה, ניקיון ובריאות העובדים. מערכי הבריאות בעסקים היום מורכבים ממספר רב של בעלי תפקידים הכולל אנשי מקצוע מומחים לבטיחות שיתפקדו בתעשייה המתקדמת ולכן הם נדרשים להיות בעלי ידע רב בתחום ולהישאר עדכניים עם כל הדרישות הקיימות בחוק ואמצעי הבטיחות החדשניים. התעניינתם בלימודי בטיחות או שנדרשתם על ידי מקום העבודה שלכם לבחון שינוי תפקיד לתחום זה? הנה קורסי הבטיחות הקיימים בשוק העבודה אותם תוכלו לבחון בפורטל לימודים.
על פי החוק בישראל, מפעלים, ארגונים ועסקים נדרשים להכשיר אחראי בטיחות
השתלמות לממונה בטיחות
השתלמות לממוני בטיחות, היא סדנת חובה חד יומית (נקבעה על ידי התמ"ת) שנועדה לשם הארכת תוקף הרישיון לממוני בטיחות קיימים וחדשים על מנת לרענן את ידיעתם ולהדריך אותם בנהלים החדשים. כל ממונה בטיחות נדרש לעמוד במכסה של לפחות 8 ימי השתלמות בשנה, בשביל שיוכל להמשיך ולהאריך את רישיונו. ההכשרה מיועדת ללמד את המשתתפים בתחום הבטיחות כיצד לארגן תוכניות שיפור לנהלי בטיחות, יצירת מתודה של ביקורת בטיחותית בארגון, ביצוע הטמעה הדרגתית של נהלי בטיחות בארגון, ניהול מסמכים בנושאי בטיחות, ניהול תחום הבטיחות בארגון מול ההנהלה והתעדכנות בתקנות חדשות.
קורס ממונה בטיחות אש
קורס ממונה בטיחות אש, הינו אחד הקורסים החשובים ביותר למשק הישראלי. תאונות אש גורמות כל שנה לנזקים לא מעטים הן לרכוש והן לחיי אדם. החוק בישראל קובע כי כל ארגון או מפעל חובה העומדים בקשר עם ספקי שירותים ומוצרים או רשויות להכשיר איש מקצוע אשר יוסמך בנושאי סיכונים אפשריים אשר נובעים מאש והתלקחות ואף יוסמך בנהלי החירום במקרים של שריפה. כמו כן הם נדרשים להעביר את כל עובדיהם הדרכה, אותה יעביר אחראי הבטיחות, אודות הסכנות הקיימות מהתלקחויות אפשרויות וכן מה עושים במקרה של מצב חירום, שכן במפעלים מסויימים, חלק מהעובדים מתפקדים כצוות חירום עד אשר מגיעות רשויות הכיבוי וההצלה.
קורס ממונה בטיחות בעבודה
קורס ממונה גיהות ובטיחות בעבודה מכשיר את האנשים אשר יהיו אחראים על ההגנה היקפית של כלל המכשירים, הציוד וכמובן האנשים בבית העסק או המפעל. הקורס נחשב לעשיר מאד בתחומים והנושאים הנלמדים בו, כאשר נלמדים 70 נושאים ונושאי משנה כגון: ניהול הבטיחות בתעשייה, ניהול מערך בטיחות, חקירת תאונות עבודה, דיני עבודה ופקודת הבטיחות, ניהול בטיחות במפעל, ניהול סיכונים, ארגונומיה, פיזיולוגיה של עבודה, מערכות אדם ומכונה, גהות תעשייתית, תכנון מערכות לבטיחות, הנדסת בטיחות בתעשייה הכימית, עקרונות דינאמיקת אש, בטיחות במערכות חשמל, בטיחות אש וגורמי אנוש בבטיחות בדרכים ועוד.