ענף המשפט הוא אחד הענפים המבוקשים ביותר בתחום הלימודים. ישנם מגוון קורסים ולימודי תואר, אליהם נוהרים מרבית מהאוכלוסייה בישראל לשם רכישת מקצוע במגוון תפקידים במערכת המשפטית. אחד מהם הוא תפקיד המזכירות המשפטית, בו רוכשים הסטודנטים ידע מקיף אודות ענף המשפט, לימודי דיני קניין, כיצד מתנהלת מערכת המשפט הישראלית, עריכת חוזים, תאגידים, תביעות נזיקין, עבודה, עונשין, שטרות ועוד, ואף לומדים כיצד להשתמש בתוכנות ייעודיות בהן משתמשים בכלל משרדי עורכי הדין בארץ, אשר נחשבות לאיכותיות במיוחד בתחום אבטחת המידע והפרטיות, לצורך שמירה על פרטי הלקוחות שלהם. בנוסף לכך, הסטודנטים עוברים הכשרה מעשית בעבודה אדמיניסטרטיבית וניהול משרד כגון: כתיבה מנהלית, הנהלת חשבונות, מינוחים משפטיים, רישומי פרוטוקול, וכתיבת מסמכים משפטיים. מדובר בקורס עשיר במידע אשר הפך בשנים האחרונות לקורס מבוקש במיוחד בקרב אנשים המעוניינים להצטרף לענף המשפט הישראלי, אך מעוניינים לבדוק אם הם אכן מתאימים לו ועל כן עושים זאת בשלבים. רוצים לדעת איך מתנהל קורס מזכירות משפטית? הנה כל הפרטים:
תקופת הלימודים לקורס מזכירה משפטית עומד היום בממוצע על בין 200 ל-250 שעות לימוד אקדמיות, כשבהחלט ניתנות לשינוי נוסף, לפי רמת הקורס של כל מוסד ומוסד.
מהם הכישורים הנדרשים מהמועמדים לקורס ומהם תנאי הקבלה?
למרות שמדובר בקורס מקצועי ולא לימודי תואר, אין זה אומר שיש לזלזל במקצוע, שכן אנשי המקצוע שעברו את הקורס זוכים לעבוד לצד עורכי דין ולעזור להם בתיקים רבים, בין אם זה בפגישות ראשונות, ניהול התיק ואף לשוחח עם לקוחות ולכן המועמדים לקורס נדרשים להיות בעלי יכולות ארגוניות גבוהות, כישורי מולטי טאסקינג, ורמת שליטה גבוהה בשפה האנגלית. מבחינת תנאי הקבלה, ישנם אפשרויות כי המוסדות השונים יציגו תנאי קבלה שונים אך דרישות הסף המקובלות לקורס הן דרישה לתעודת 12 שנות לימוד ולעבור ראיון \ מבחן קבלה כדי לוודא כי הם מתאימים לתוכנית הלימודים של המוסד הרלוונטי.
לרשימת מוסדות הלימוד בפורטל לימודים לחצו כאן - קורס מזכירה משפטית
משך הלימודים והסמכה לקורס מזכירה משפטית
תקופת הלימודים לקורס מזכירה משפטית עומד היום בממוצע על בין 200 ל-250 שעות לימוד אקדמיות, כשבהחלט ניתנות לשינוי נוסף, לפי רמת הקורס של כל מוסד ומוסד. מערכת השעות של הקורס מתאימות את עצמן בדרך כלל לאנשים עובדים ומספקים בחירה בין לימודי בוקר או ערב לנוחיות הסטודנטים. בסיום הקורס, בוגרים אשר עברו בהצלחה את כל המשימות, הבחינות והדרישות הלימודיות שכל מוסד הציב, יזכו לקבל תעודת גמר מקצועית מטעם המוסד בו למדו. חשוב לזכור כי כל מערכת השעות ותוכניות הלימוד של כל מוסד ומוסד נדרשות לקבל אישור ולעמוד בתקנון של משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה וניתן לבקש מהמוסדות שיציגו מסמך זה.
אפשרויות תעסוקה לבוגרי קורס מזכירה משפטית
לאחר קבלת תעודת ההסמכה, עומדות בפני הבוגרים מגוון של אפשרויות תעסוקה להצטרפות לענף המשפטים הישראלי. אפשרויות התעסוקה כוללות: עבודה בלשכות משפטיות של בנקים, עבודה במשרדי עורכי דין, עבודה בבתי משפט, במפעלים או תאגידים שונים במשק הישראלי. בנוסף לכך, קיימות האפשרויות להתחיל לעבוד עוד בתקופת הלימוד כמתמחים במשרדי עורכי דין כדי שהם יוכלו לרכוש ניסיון תעסוקתי עוד בתקופת הלימודים.