היהדות, אשר נחשבת לדת המונותאיסטית הראשונה מחילה בתוכה היסטוריה רבת שנים, מלאת פרשנויות וכלי ניתוח שונים כשבמסגרתם לימודי תואר שני ביהדות הסטודנטים מבצעים מחקר התבוננות מעמיק בתולדות העם היהודי והדת מראשיתה ועד ימינו. מסלול התואר השני ביהדות משיק לתחומים נוספים אחרים במדעי החברה ומדעי הרוח החל מספרות, היסטוריה ופילוסופיה, סוציולוגיה, תרבות ועוד. תוכניות הלימודים במסלול התואר מציעות התמקדויות שונות בהיבטים רב תחומיים אשר עוסקים בהקשר יהודי. אז האם אתם רוצים לדעת מה לומדים בתואר שני ביהדות? הנה כל הפרטים:
משך לימודים לתואר שני בלימודי יהדות אורכים כשנתיים אקדמאיות.
תוכנית הלימודים לתואר שני בלימודי יהדות
תוכנית הלימודים מתחלקת לשני מסלולים: המסלול העיוני כולל שיעורים וסמינרים והמסלול המחקרי אשר דורש מהסטודנטים להגיש תזה מחקרית ושאלת המחקר כאשר רק לאחר הגשת עבדות הגמר, יוכלו הסטודנטים להמשיך ללימודים לתואר שלישי. במהלך הלימודים עוסקים הסטודנטים בנושאים כגון: חינוך חברתי, תכנון, הוראה והדרכה, לימודי ארץ ישראל, תלמוד והלכה, יהדות זמננו, מקרא, מחשבת ישראל, תולדות עם ישראל, לימודי יהדות ואמנויות, חינוך יהודי, מדרש ואגדה, תרבות ומרחב, לימודי האישה, לימודי משפחה וקהילה, שפה ותקשורת בקרב עולים, ישוב סכסוכים במדינת ישראל, פוליטיקה מערבית וענייני חברה במסורת היהודית, חילוניות ודת במדינת ישראל, דימויין של תל אביב וירושלים בחברה הציונית, הנהגה דתית ביהדות המאה העשרים, היהדות בעידן המהפכות ועוד.
לרשימת מוסדות הלימוד בפורטל לימודים לחצו כאן - תואר שני ביהדות
מהם תנאי קבלה, משך הלימודים ושכר הלימוד
משך לימודים לתואר שני בלימודי יהדות אורכים כשנתיים אקדמאיות כשהבוגרים מקבלים תעודת תואר שני בלימודי יהדות. תנאי הקבלה ללימודים הינם ממוצע 80 בתואר ראשון במסלולים כגון מדעי הרוח, מדעי החברה או בעלי תואר ראשון במדעי היהדות. כמו-כן בעלי התואר ידרשו לעבור ועדת קבלה ולהשלים מספר קורסים ואף להיות בעלי פטור מאנגלית. חשוב לדעת שבעלי ממוצע של 95 ומעלה ייזכו לקבלת מלגות, אשר יקלו על שכר הלימודים שעומד בין 9,000 ל-14 אלף ש"ח לשנה אקדמית.
ללימודי יהדות ישנם מספר התמחויות:
תלמוד והלכה - לימודי תלמוד וההלכה עוסקים ביצירות החשובות שנכתבו במהלך עיצובו של העם היהודי, אשר ממשיכים ומשפיעים על חיינו גם היום. מטרת ההתמחות היא להקנות לסטודנטים כלים מחקריים שיאפשרו להם לעיין בצורה מעמיקה ובקורתית בספרות ההלכה והתלמוד.
תושב"ע - התמחות תורה שבעל פה מציעים לסטודנטים את האפשרות לנתח את הספרות ההלכתית והאגדית אשר מעוגנת במדרשים. ההתמחות נעשית על ידי הבנת המקורות של התורה שבעל פה וכיצד היא השפיעה על חיי היום-יום של עם היהודי מתחילתו ועד ימינו.
לימודי אמנות יהודית - בהתמחות זו הסטודנטים יתוודעו למגוון רחב ולקשרים הקיימים בין האומנויות השונות לבין היהדות, בין אם זה בתיאטרון, בקולנוע, במוזיקה, פיסול ועוד. הלימודים משלבים שיעורים עיונייים וסדנאות יצירה אשר חושפים את הסטודנטים ליצירתיות הטמונה במסורת היהודית.
תולדות עם ישראל - בהתמחות זו הסטודנטים ירכשו ידע הנוגע להיסטוריה של עם ישראל, אשר מתחום החל מהשלטון היווני על העם היהודי ועד המאה ה-20. במהלך השיעורים הסטודנטים ייחשפו לגישות ביקורתיות ואף ילמדו להבחין בתמורות ההיסטוריות שהתרחשו במהלך ההיסטוריה ויכירו את השיטות הקיימות בחקר ובכתיבה היסטורית ויעמדו על מאפייניהן.