מטרת קורס הגיינה ובטיחות מזון
1. הקניית ידע מעשי במיקרוביולוגיה של המזון, המזון והשלכותיה על בריאות ובטיחות המזון ובריאות הסועד כאחד.
2.הקנית ידע לגילוי מהיר ומהמן של מזון מקולקל ומזוייף שיטות חדשות ודרכח פעולה ומניעה.
3. הכשרה מקצועית בנושאי תברואה והייגינה מזון על פי דרישות משרד העבודה.
צוות המרצים
ד"ר בנימין רויזמן- ויטרנר ת"א יפו (ל).
אינג´ יגאל פרידמן- מהנדס מזון מחוז ת"א, משרד הבריאות.
מר גרגורי רודשטיין- סגן מפקח ארצי לבריאות הסביבה- משרד הבריאות
נושאי הלימוד בקורס הגיינה ובטיחות מזון:
יסודות במיקרוביולוגיה של המזון.
גורמים המשפיעים על בריאות ובטיחות המזון.
מחלות והרעלות מזון.
רכישות מזון, סימון מזון וחיי מדף, זיופים, גילוי ומניעה.
הובלה, איחסון ואחזקת מזון בתנאים בטוחים.
שיטות שימור מזון גולמי ומבושל.
תקנות ותנאים- רישוי עסקים ומטבחים מוסדיים.
מערכות בקרת מזון ממשלתית ועצמאית HACCP-G.M.P.
הגיינה של העובדים והשפעתה על בטיחות המזון.
עקרונות לתכנון ותפעול מטבחים מוסדיים ותהליכי עבודה נכונים.
שכר לימוד
שכר הלימוד כולל תיק עם חומר מקצועי במסלול בוקר כולל ארוחת צהריים.
הערות
הוראות מס הכנסה בקשר להדרכה והשתלמות מיקצועית לעובדים , קובעות שכאשר העובד נשלח מטעם המפעל/ המוסד לצורך הכשרה והשתלמות לשם שמירת רמתו המיקצועית או לשיפור אופן פעולתו . יחשב תשלום שכר הלימוד ע"י המפעל / המוסד כהוצאה מוכרת ואין ההשתלמות נחשבת כהטבה זקיפה המחייבת את העובד בתשלום מס