מרכז מקצועי
אביתר גורן* – מנכ"ל חברת יעדים, יצירת אירועים פרטיים ועסקיים; מרצה מוביל בתחום האירועים למעלה מ־20 שנה
רקע
בענף האירועים מתחולל בשנים האחרונות מהפך, שעיקרו הצבת דרישות גבוהות בכל האמור באיכות האירועים, במיומנויות המקצועיות של מארגני האירועים, חדשנותם והיצירתיות שלהם. קורס זה פותח חלון הזדמנויות ללמוד את רזיו של תחום מורכב זה בעזרתם של אנשי מקצוע בכירים ומנוסים, ובוגריו יכולים להשתלב, כבר במהלך הקורס, בניהול אירועים, עיצובם והפקתם.
ייחודו של קורס זה הוא ב-5 מישורים:
• המרצים בו הם מומחים מהטובים בתחומם.
• מתקיימים במסגרתו סיורים מקצועיים המאפשרים למידה בשטח והתנסות מעשית.
• הוא מאפשר ללומדים, כבר במהלך הקורס, להשתלב בהפקת אירועים אמיתיים.
• הוא מאפשר פרקטיקום מעשי מעֵבֶר לשעות הקורס.
• המרַכֵּז המקצועי של הקורס ממשיך ללוות את הלומדים ולייעץ להם גם לאחר סיומו, ומסייע בהכוונה למקומות עבודה בהתאם לצורך.
מטרות הקורס
• הכוונה מעשית לתכנון אירועים מסוגים שונים, ארגונם, תפעולם וביצועם
• הקניית כלים מעשיים לעיצוב אירועים לסוגיהם
• הקניית כלים מקצועיים לייזום הפקת אירועים, שליטה בניהולם, ובקרה על מהלכם
• התנסות מעשית ובניית תיק אירוע לפרטיו
קהל היעד
הקורס מיועד למעוניינים לעסוק בתחום דינמי ומרתק זה, וכן למעוניינים לרכוש כלים יישומיים להפקה ולעיצוב של אירועים עסקיים ואירועים פרטיים איכותיים.
המרצים
המרצים בקורס הם מהמובילים בענף האירועים, והם משלבים מקצוענות עם ניסיון מעשי ומיומנויות הדרכה.
נושאי הלימוד העיקריים
תוכנית הלימודים כוללת 4 אשכולות מרכזיים שיילמדו במשולב לאורך הקורס, לפי הפירוט הבא:
מבוא, תכנון וסוגי אירועים
• מבוא וסוגי אירועים
• ביצוע ובקרת אירועים
• הפקת אירועים פרטיים
• הפקת אירועים שיווקיים
• תקצוב ותמחור אירועים
עיצוב אירועים
• שוק האירועים מנקודת מבטו של המעצב
• בניית עיצוב מושלם במקום האירוע בהתאם לקונספט האירוע
• שולחנות מעוצבים ומשחקי בדים
• ציוד לאירועים – היכרות עם ספקים
• אירועי קונספט – כיצד מתכננים במסגרת תקציבים שונים
• סידורי פרחים – כולל סדנת שזירה
• עיצובי אירועים פרטיים – אווירה וסגנונות חדשניים
מיומנויות ניהול ושיווק
• עקרונות השיווק בשירות מפיק האירועים
• מיתוג אישי ועסקי
• דיני חוזים
• ניהול משא ומתן
• אמנות המכירה
• הצגת נושא
ספקי אירועים
• הפקה אמנותית – מפגש עם עולם הקריאייטיב
• קייטרינג לאירועים – בניית תפריטים והתאמתם לקונספט
• בר ומשקאות – סוגי המשקאות, תפעול בר
• תאורה ואווירה – תאורת אווירה ומולטימדיה
• אירועים בטבע
• מוסיקה – בחירת המוסיקה, הגברה, תקליטנות
• בטיחות באירוע
סיורים מקצועיים
במהלך הקורס יתקיימו 3 סיורים שבמסגרתם יתוודעו הלומדים הלכה למעשה לאתרי אירועים ולספקי שירותים:
• סיור באתרים לא קונבנציונליים – הכרת אתרים בהם ניתן לארגן אירועים ייחודיים, כגון נאות קדומים, מצפה מודיעין, המערה בבית גוברין, האמפיתיאטרון הרומי בבית גוברין.
• סיור בגני אירועים ואצל ספקים שונים – הכרת ספקי שירות, גני אירועים ייחודיים, מטבחי קייטרינג מובילים, וכן חברות ציוד וריהוט לאירועים.
• סיור מולטימדיה ותאורת אווירה – הכרת האפשרויות ליצירת אווירה ותאורה המותאמות לכל אירוע, כולל הדגמות בחברת אי וי אס, וסיור תאורה בחברת דנאור.
פרויקט גמר
במהלך הקורס יינתנו הנחיות לביצוע פרויקט גמר – תיק הפקה לאירוע, תוך יישום הגישות והכלים שנרכשו בקורס, כל זאת בהנחיה אישית של המְרַכֵּז המקצועי.
פרקטיקום מעשי
במסגרת הקורס ניתן לבצע פרקטיקום (רשות) בהיקף של 50 שעות לפחות בגופים מובילים בתחום האירוח והאירועים, ביניהם רשת מלונות דן, מלון הילטון, מרכז אירועים אווניו ועוד.
שיטת הלימוד
הקורס כולל חומר עיוני, הרצאות פרונטליות, תירגול מעשי, סימולציות, הדמיות, צפייה בסרטים מקצועיים, וסיורים לימודיים באתרי אירועים ברחבי הארץ.
דרישות הקורס
• נוכחות ב-80% מהמפגשים
• הגשת פרויקט גמר – בניית תיק הפקה והצגתו בכיתה
הכרה אקדמית
עמידה בדרישות הקורס מעניקה עד 6 נקודות זכות להמשך לימודים לקראת תואר B.A. באוניברסיטה הפתוחה, בכפוף לנוהלי האוניברסיטה הפתוחה
• הסיורים המקצועיים יתקיימו בהתאם לזמינות האתרים ובכפוף לפריסה הגאוגרפית.
עיצוב אירועים