העולם הקולינרי הישראלי עבר לאחרונה מהפכה של ממש. יותר ויותר ישראלים משחררים את חדוותם לבישול ולוקחים את המסורת ארוכת השנים שממנה הגיעו לגבהים חדשים שהופכים את המטבח הישראלי לשם החם ביותר בעולם הבישול. דוגמאות לכך אפשר לראות בכל העולם בזכות המסעדות הישראליות שנפתחות בכל פינה בין אם זה בארצות הברית, אנגליה, צרפת, הולנד ועד למסעדות מישלן בבעלות ישראלית, או בין אם זה בשוק המקומי שלנו, ובו נפתחות בכל שנה עוד ועוד מסעדות בוטיק, שווקי אוכל, ושלא נתחיל לדבר על השתלטות הקולינריה על הטלוויזיה. עולם הבישול עצמו הוא גם עולם מפותח בו ניתן להתמקצע בכל תחום מקונדיטוריה, לאפיית לחמים, בישול בריא, בישול צמחוני, טבעוני, בישול מזרחי, אתיופי, אוכל אותנטי אירופאי ועד למסעדות יוקרה בהן מוגשים מיטב המאכלים החדשניים ביותר. אז אם גם אתם מרגישים שאתם שייכים לעולם הבישול, \הצעד הראשון להפיכת האהבה למקצוע, היא דרך קורס בישול וטבחות.
לצד חובבי האוכל המעוניינים להרחיב את ידיעותיהם למטרות אישיות, קורס בישול וטבחות מתאים עבור כל אדם המעוניין לרכוש ידע בתחום המזון.
מה מקנה קורס בישול וטבחות?
אז אם אתם רוצים לדעת לבשל בצורה מקצועית, קורס בישול וטבחות הוא הקורס עבורכם. הקורס מכשיר למעשה כל חובב בישול לטבח ושף יוצר. הסטודנטים בקורס מקבלים את מירב הכלים להשתלבות מהירה ומקצועית בענף ההסעדה וההארחה. בין היתר, לומדים הסטודנטים בקורס את יסודות הבישול, יסודות הקונדיטוריה, ניהול מסעדה, בישול מקצועי, בישול למסעדות, לימודי מזון ומשקאות, הגשה ומלצרות, ועוד. לצד אלה במרבית מוסדות הלימוד מוצעים גם סדנאות בתחום הבישול כגון אפייה, בישול במגוון סגנונות, קינוחים וכד´. חשוב לדעת כי בסוף הקורס המקצועי, בוגרי הקורס מקבלים תעודה מקצועית בהתאם למסלול הלימוד שבחר.
קהל היעד ללמידת קורס בישול וטבחות
לצד חובבי האוכל המעוניינים להרחיב את ידיעותיהם למטרות אישיות, קורס בישול וטבחות מתאים עבור כל אדם המעוניין לרכוש ידע בתחום המזון. עם זאת, כדאי לברר המי רמת הקורס בכל מכללה או מוסד לימודים והאם הוא מתאים לציפיות הסטודנט או לציפיות המוסד מהבוגרים שלו. לכן, חשוב לדעת להבחין בין לימודי העשרה, הנלמדים לשם הנאה, לבין לימודי בישול מקצועיים, המכשירים את בוגריהם לעבודה מקצועית כטבח ובהמשך אף כשף. משך הלימודים עצמו נע בין13 ל-15 מפגשים חד שבועיים, כשהיקפה של תכנית הלימודים משתנה בין מוסד למוסד.
מהם הכישורים הנלמדים בקורס בישול?
באמנות הבישול, אין הרבה כללים מוחלטים, אך יש הליכי טיפול במזון ושימוש במכשורים דורשת הקנייה של מיומנויות של מה מותר לעשות ומה לא. הסטודנטים לומדים במסגרת הקורס טכניקות נכונות להחזקת סכין וחיתוך, עקרונות בישול פשוטים השפעות של חום, יובש, לחות, בישול איטי, צריבה, אשר שייכים כולם לתחום אמנות הבישול. במסדרת תוכנית הלימודים הסטודנטים לומדים גם על טיבם של חומרי גלם טריים ומובחרים לעומת חומרי גלם שמורים וכיצד פועלים הטעמים השונים על חך הסועד וכיצד הם מגיבים לכל תוספת כזו או אחרת שמציפה לנו את הצלחת.