בהיותו מאגד בין נושאים פיננסים לבין מיומנויות ניהוליות ועסקיות, תואר ראשון במנהל עסקים נהנה מרלוונטיות גבוהה למגוון רחב של משרות ותפקידי מפתח בארגונים, מוסדות ובתי עסק. בשילוב עם התמחויות שונות דוגמת שיווק, לוגיסטיקה, מימון ומשאבי אנוש יכולים הבוגרים להשתלב בתפקידי מפתח בתחום משאבי האנוש, הייעוץ הארגוני, בתפקידי אנליזה וכלכלנות, בניהול מותג ואף להמשיך עם שנת השלמה לחשבונאות.
הפופולריות הגבוהה של התואר איננה מתבטאת רק באחוז נרשמים מכובד, אלא גם בהיצע מרשים של מוסדות אקדמיים שונים ברחבי הארץ המתנים את ההרשמה בתנאי קבלה משתנים.
תנאי קבלה למנהל עסקים
ישנם מספר מסלולים דרכם ניתן להתקבל ללימודי מנהל עסקים:
קבלה למנהל עסקים עם פסיכומטרי ותעודת בגרות
השקלול בין פסיכומטרי לבין תעודת בגרות מלאה נהוג בכל המכללות והאוניברסיטאות. עם זאת, באופן מסורתי תנאי הסף של האוניברסיטאות הם גבוהים ונוקשים יותר מאשר במכללות.
במרבית האוניברסיטאות תידרשו לציון פסיכומטרי שנע בין 650 ל-670 יחד עם ממוצע ציוני תעודת בגרות בגובה של כ-80-85 ומעלה. לעומת זאת, במכללות והמרכזים האקדמיים השונים תוכלו להתקבל לתואר עם טווח ציונים נרחב וגמיש הרבה יותר כאשר ישנן מכללות המאפשרות רישום עם פסיכומטרי בגובה 610 וציון בגרות בגובה 75-80 וישנן מכללות המתנות את ההרשמה בפסיכומטרי בגובה 550 המשוקלל עם תעודת בגרות מלאה בציון 80.
תואר ראשון במנהל עסקים תנאי קבלה: הסטודנטים נהנים ממגוון אפשרויות קבלה שונות
קבלה למנהל עסקים עם תעודת בגרות מלאה
הקבלה באמצעות תעודת בגרות מלאה שכיחה לרוב במכללות ובמרכזים האקדמיים השונים המציעים תנאים מקלים יותר מהאוניברסיטאות. כדי להיות זכאים לקבלה על סמך ממוצע ציוני הבגרות, יהיה עליכם להשיג ממוצע ציונים בגובה של כ-105-107 נקודות.
לצורך הרישום על סמך ציוני בגרות בלבד, אנו ממליצים לפנות אל המוסד האקדמי הרצוי ולבקש ממזכירות החוג פרטים נוספים. כחלק מן התהליך תידרשו לעבור ראיון קבלה אישי ובחינות מיון שיבחנו את מידת התאמתכם למסלול.
קבלה למנהל עסקים באמצעות מכינה קדם אקדמית
מכינה קדם אקדמית למנהל עסקים נהוגה באוניברסיטאות ומכללות ומאפשרת למתעניינים ומתעניינות שאינם עומדים בתנאי הסף, לעבור מסלול ייעודי חלופי באורך של כשנה אקדמית במסגרתו נלמדים נושאים דוגמת אנגלית ומתמטיקה.
חשוב לציין שני דברים חשובים:
- מכינה קדם אקדמית איננה מהווה חלופה מוחלטת לציון פסיכומטרי, והרישום למרבית המכינות מותנה בציון פסיכומטרי שנע בין 480-500 יחד עם תעודת בגרות מלאה. לפיכך, מכינה יכולה להתאים למועמדים עם נתונים נמוכים יחסית המבקשים למצוא אלטרנטיבה כדי להתקבל למוסד בו הם מעוניינים ללמוד.
- מרבית המוסדות אינם מכירים במכינה שמועמד או מועמדת עברו במוסד המקביל אליהם וזהו קריטריון שמומלץ לכם לקחת בחשבון בעת הרישום.
אם אתם בני 30 ומעלה אנו ממליצים לכם לקבל מידע נוסף על מכינה לבני 30+. מכינה זו מאפשרת לבני 30 ומעלה להתקבל ללימודים הייעודיים עם תעודת 12 שנות לימוד או תעודת בגרות מלאה, ללא צורך בפסיכומטרי.
לסיכום
תואר ראשון במנהל עסקים נהנה מאפשרויות סף קבלה שונות המאפשרות רישום תחת מגוון רחב של תנאים המשתנים בין מוסד למוסד. לקבלת מידע נוסף אודות תנאי קבלה למנהל עסקים אנו ממליצים לפנות אל המוסד בו אתם רוצים ללמוד ולבחון מול נציגי המזכירות את האפשרות שהוזכרו לעיל.
כאן בפורטל לימודים תוכלו למצוא מגוון מוסדות ללימודי מנהל עסקים. באפשרותכם לסמן אחד או יותר מבין המוסדות המוצעים בתחתית המאמר ולשלוח פרטי התקשרות כדי שנציגיהם יצרו עמכם קשר בהקדם.
לשירותכם ניתן לקבל הכוונה ללימודים ממוקד היועצים שלנו במספר 03-3727765 או להשאיר פרטים ואנו נעשה את מירב המאמצים לחזור אליכם עם מידע נוסף אודות תנאי קבלה למנהל עסקים, מוסדות לימוד הקרובים לאזור מגוריכם ומגוון תכניות לימוד נוספות.
אפשרויות לימוד נוספות
חיפשתם מידע על תואר ראשון במנהל עסקים ועל תנאי קבלה? ייתכן שתמצאו עניין גם בלימודי כלכלה ומנהל עסקים לתואר ראשון.