הערבית היא השפה החמישית במספר הדוברים בעולם
ערבית היא השפה רשמית של יותר מ-20 מדינות ברחבי העולם וישנם מעל ל-300 מיליון דוברי שפת אם זו. אך בייחוד אצלנו במדינתנו הקטנה ישנם כ-1.7 מיליון אזרחים הדוברים את השפה. אז מדוע שלא נכיר את השפה של אזרחי ישראל הערבים אשר משלמים מיסים כמונו ומתגייסים ברובם לצבא.
דווקא לנו יהיה הכי קל ללמוד שפה שאנחנו כבר מכירים
ישנו ביקוש גבוה והיצע נמוך של דוברי ערבית בעולם המערבי
הפוליטיקה העדינה בעולם כולו יצרה עיוות חסר תקדים כאשר השפה הערבית היא מהשפות בעלות היצע המתרגמים הנמוך ביותר בעולם המערבי בהשוואה לשפות אחרות ואנשים רבים תוהים לעצמם למה ללמוד ערבית. אך דווקא לשפה הערבית יש חשיבות אשר הולכת וגוברת ככל שהתרבות הזו מתערבת עם התרבות המערבית. מי שלומד ערבית יכול למצוא קריירה במגוון תחומים כגון: עיתונאות, עסקים ותעשייה, חינוך, כספים ובנקאות, תרגום וייעוץ, עבודה בשירות החוץ והמודיעין וידיעת השפה בהחלט יכול להעלות את ערכו של כל מועמד בסקירה של קורות חיים.
לרשימת מוסדות ללימודי קורס ערבית בפורטל לימודים לחצו כאן
שוק המסחר בעולם הערבי גדל ואיתו שיתופי הפעולה העסקיים
האוכלוסייה הערבית גדלה בקצב מסחרר וצמיחה זו יכולה להתאים לאנשים המעוניינים לעסוק בתחומי סחר ועסקים בינלאומיים במדינות כגון: טורקיה - אשר מחזקת כלכלה עם ממשלת ישראל המגיעה לסכומים של 2 מיליארד דולר בשנה, אנגליה - אשר מספר אנשי העסקים הדוברים ערבית בה רק הולך וגדל ועוד. בשל כך כל אדם המעוניין להיות חלק מהשווקים הבינלאומיים הללו יאלץ ללמוד ערבית בעצמו או להחזיק מתורגמן שישרת אותו בעסקים מסוג זה. כמו-כן השוק הערבי ישראלי רק הולך וגדל כך שמדוע שאיש עסקים בישראל יוותר על ההזדמנות למכור את מרכולתו ל-1.7 מיליון איש המהווים כ-20.8 אחוזים מאוכלוסיית ישראל.
העמים דוברי ערבית תרמו תרומה משמעותית להיסטוריה האנושית
חובבי ההיסטוריה יודעים לומר כי בעוד שבאירופה חוו קיפאון רוחני בתקופת ימי הביניים, התרבות הערבית-אסלאמית היתה בשיאה. דוברי השפה הערבית תרמו רבות לקידום המדע, הרפואה, והפילוסופיה כשחלק ניכר מהלמידה מיוונית, הרומית ותרבויות אחרות נשמרו עבור העולם כולו דרך הספריות הערביות כשהמפורסמת מהן היא הספרייה באלכסנדריה. הערבים גם תרמו תרומה משמעותית בתחומים כגון ספרות, מתמטיקה, ניווט, אסטרולוגיה, ואדריכלות וידיעת השפה הערבית תאפשר לך לחקור את מקור המידע העצום הזה בשפת המקור.
חובבי ההיסטוריה יודעים לומר כי בעוד שבאירופה חוו קיפאון רוחני בתקופת ימי הביניים, התרבות הערבית-אסלאמית היתה בשיאה.
העולם הערבי הוא בעל מורשת תרבותית עשירה
לעולם הערבי יש אמנות ייחודית משלו, מוסיקה, ספרות, מאכלים, ואורח החיים. הציבור היהודי בישראל מכיר את ריקודי הבטן, קראו את סיפורי אלף לילה ולילה, ובהחלט מכירים את המאכלים המפורסמים ביותר השייכים למנות המזרח תיכוניות כגון החומוס או הפלאפל (שעדיין נאבקים על מקורם הישראלי\מצרי), אבל מדובר בחשיפה מעטה שהיא למעשה רק תחילת הדרך לתרבות ענפה של מאות שנים.
אנחנו כבר מכירים חצי מהשפה המדוברת
הציבור בישראל כבר מכירים את השפה הערבית בין אם החפיפות שלה עם השפה העברית או בין אם בלימודי השפה בתקופת חטיבת הביניים או התיכון, אז מדובר בלימודי חובה. אם זאת, לימודי השפה הערבית בתיכון הם לימודי השפה הספרותית ואינם מלמדים אותנו את השפה המדוברת. לכן, דווקא לנו הישראלים הרבה יותר קל ללמוד את השפה ואולי הגיע הזמן שנכיר באמת את שכינינו.