כשזה מגיע לקידום אתרים בתוצאות האורגניות של גוגל, בינג ויתר ענקיות האינטרנט, ברור לכל שהן לא עושות לאף אתר הנחות. מנועי החיפוש השתכללו פלאים בשנים האחרונות, וכיום הם כבר יודעים כיצד להעניק לגולשים את התוצאות הרלוונטיות ביותר לשאילתת החיפוש ומציבים תנאים וסטנדרטים נוקשים מתוך עין ביקורתית ומחשבה של "איזו חוויה הגולשים היו רוצים לקבל?".
את התורה הזו שנקראת בקיצור SEO (ר"ת של: Search Engine Optimization במשמעות אופטימיזציה עבור מנוע החיפוש) ניתן ללמוד פרונטלית במסגרת קורס קידום אתרים מרובה משתתפים או אחד על אחד עם מורה פרטי ובאמצעות קורס מקוון שנערך ברובו עם סרטוני הדרכה ומטלות מעשיות, ומלווה בסיוע טלפוני או מפגשים תקופתיים בין התלמיד למורה.
גולשים רבים שאלו אותנו לא פעם על ההבדלים, ולכן גיבשנו שורת צעדים שאתם צריכים לשאול את עצמכם לפני שאתם נרשמים:
1. הנושא מעניין אותי, אך האם אני אדם טכנולוגי?
מקדמי אתרים צריכים להכיר במידה מסוימת את ה"מאחורי הקלעים" של דפי האינטרנט ולדעת להבין ברפרוף את מה שהם רואים מבחינת קוד האתר ב-HTML וב-CSS.
אם הנושא זר לכם לחלוטין, אין זה אומר שישר צריך לקפוץ לקורס פרונטלי, ומומלץ שבשיחת ההיכרות שלכם עם המורה/נציג המוסד שיעביר לכם את הלימודים המקוונים, תשאלו באשר ללימודי הקוד אם ישנה אפשרות ליצירת קשר אם וכאשר תתקלו בקשיים בתחום.
ככלל, חשוב לדעת: קורס קידום אתרים איננו מצריך שום ידע קודם למעט מיומנויות מחשב בסיסיות טובות והיכרות בסיסית טובה עם עולם האינטרנט. את כל שאר הכלים תרכשו במהלך התכנית.
ניתן ללמוד קידום אתרים בכיתה, במתכונת אחד על אחד ובלימודים מקוונים
2. האם יש לי אתר להתנסות עליו?
כאן ישנו הבדל גדול מאוד בין קורס פרונטלי לקורס מקוון.
לימודי SEO שנערכים במסגרת לימודית עם כיתות מחשב או עם מורה פרטי, לרוב מספקים את המסגרת הנדרשת כדי שתוכלו להקים אתר דרך אחת מן המערכות המוכרות השונות דוגמת WordPress, ובמהלך הלימודים אתם מתנסים עליו ומקדמים אותו.
קורס אונליין לרוב לא יכול לספק לכם את המסגרת המקיפה הזו, אך אם אתם כבר מנהלים אתר בפועל או אחראים על עדכון התכנים שבו, כאן כבר מדובר בסיפור אחר שהרי הספקתם להיכנס קצת לעניינים. במצב שכזה, כל מה שצריך הוא דחיפה מקורס מקצועי שיעזור לכם להבין את המכלול.
3. מוטיבציה לחוד, משמעת עצמית לחוד
אנחנו מזהירים מראש: כאן אנחנו לא מחדשים כלום :) . אבל באמת, עם יד על הלב – תשאלו את עצמכם טוב טוב איזה מבין המתכונות המוצעות הן אלו שיקדמו אתכם בצורה הטובה ביותר.
אתם יכולים להיות נחושים בדעתכם ללמוד את התחום, ובכל זאת המשמעת העצמית משחקת תפקיד משמעותי. מוטב שתהיו אמיתיים עם עצמכם ותנסו לדמיין אם באמת תוכלו לשבת בבית מול המחשב במשך שעות ארוכות מבלי לבדוק מה יש בטלוויזיה או לבדוק עד כמה הספה נוחה. אם לא – אל תהססו, מוטב שתשקיעו את כספכם בקורס שייתן לכם מסגרת וקווים אדומים. אגב, גילוי נאות – אני, כותב המאמר, עשיתי קורס קידום אתרים אונליין.
לסיכום
קידום אתרים הוא עולם ומלואו ואם עולם האינטרנט באמת מעניין אתכם, אל תהססו לרגע שהרי מקצועות האינטרנט הם מקצועות המחר.
מאחלים לכם בהצלחה בכל דרך שבה תבחרו!
צוות פורטל לימודים