הגבס הגיע לראשונה אל התרבות האנושית כחומר גלם לאמני הפיסול, כשתכונותיו הקלות לשימוש סיפקו להם את האופציה הנוכה ביותר על מנת שיוכלו להתאמן על סקיצות שונות, אך היום הוא כבר הפך לחומר שמשתמשים בו לייצור כלי בית, כלי מטבח, דישון(!) וכחומר גלם לענף הבנייה עצמו. כיום נעשות עבודות גבס במסגרת עבודות על קירות פנימיים, בניית מדפים, מזנונים ועיצובים ייחודיים שונים. העלות הזולה, העבודה הקלה והמהירה, והתחזוקה הנוחה תורמים לשימוש הרב בחומר הפלא הזה. המודעות הזו לבנייה בגבס הפכה לכה גבוהה, עד שהביקוש לאנשי המקצוע היה כה גדול שקורסים לקבלני גבס נפתחו במקומות רבים ברחבי הארץ, אשר מספקים למתעניינים קורס מקצועי ותכנית לימודים איכותית שמקנה לסטודנטים כלים ומומחיות גבוהה בתחום הגבס ואפשרויות קבלנות.
הדרישה לאנשי מקצוע בתחום הגבס רק ממשיך לעלות בשנים האחרונות.
קהל יעד ותנאי קבלה
קהל היעד המתעניין בלימודים בתחום עבודה בגבס, יכול להיות כל אדם אשר מעוניין לרכוש את ההשכלה והכישורים בענף הבנייה בתחום ספציפי זה, בין אם מדובר בהכשרה מקצועית או ברכישת ידע לשם העשרה אישית. כמו-כן הלימודים אף מתאימים לאנשי מקצוע שכבר עובדים בענף הבנייה כגון קבלני שיפוצים, מעצבי פנים ועוד, אשר מעוניינים להרחיב את ארגז הכלים המקצועי שלהם. בכל הנוגע לתנאי הקבלה, הדרישות עבור הלימודיםן יכולים להשתנות בין מוסד אחד למשנהו והביקוש מצד המועמדים ללמוד בו. ישנם מוסדות שאינם דורשים מהמועמדים לעמוד בתנאי קבלה כלשהם ובמסודות אחרים ישנם דרישה כי המועמדים יהיו בעלי תעודת בגרות מלאה או תעודת 12 שנות לימוד ולבסוף ישנם גם מוסדות אשר דורשים כי המועמדים יעברו ראיון אישי כדי לוודא את התאמתם למכללה.
לרשימת מוסדות המספקים קורס בנייה בגבס בפורטל לימודים לחצו כאן
תכני הלימוד בקורס בנייה בגבס
גם תכני הלימוד יכולים להשתנות לפי כל מוסד לימוד וראות עיניה של ההנהלה, אך בכולם הסטודנטים ילמדו מספר תכני לימוד דומים כגון: כלל היבטי העיצוב שניתן להפיק באמצעות הגבס, היכרות אינטימית עם חומר הגבס עצמו והמאפיינים הייחודיים שלו, נישות, עמודים, קירות הפרדה, שימושי הבנייה השונים באמצעות גבס, מבוא לעיצוב פנים, תקרות לשם העברת תשתיות מיזוג, סוגי יציקות, מבוא לגבס, מבוא לשרטוט, חוזק חומרים, בנייה אופקית, כללי זהירות ובטיחות בעבודה, בנייה מעגלית, וכמובן לומדים מיומנויות של חיבורי חשמל, איטום, בידוד אקוסטי, יציבות, שרטוטים ממוחשבים, חיתוכים, שרטוטים ידניים, הנמכת קירות ועוד.
משך לימודים
בהמשך לתכני הלימוד ותנאי הקבלה המשתנים, גם משך הקורס יכול להשתנות עם השינויים המתבצעים בתכנים השונים, אך בממוצע נמשכים הלימודים כשנה במסגרת 60 עד 120 שעות אקדמיות, כשבמטרה להקל על סטודנטים שעובדים להשתלב מוסדות הלימוד מציעים מסלולי לימוד בשעות הערב ובימי שישי בבוקר.
תעודה ואפשרויות תעסוקה
בוגרי הקורס אשר עומדים בכל דרישות הקורס והמבחנים, זכאים לתעודת גמר מטעם המוסד בו למדו כשאפשרויות התעסוקה שלהם נעות בין עבודות בשיפוצים ובנייה, הן כשכירים או עצמאיים. הדרישה לאנשי מקצוע רק ממשיך לעלות בשנים האחרונות (בייחוד כל עוד משבר הנדל"ן כאן להישאר והאוכלוסייה הגדלה) ולכן אפשרויות התעסוקה רק הולכות וגדלות.