בכדי לעבוד כמשגיח כשרות מטעם מדינת ישראל, נדרש המשגיח לצבור ידע ולעבור הכשרה יסודית ומעמיקה בכל הנוגע לחוקי ההלכה במטרה לבדוק ולהסמיך מזונות ככשרים. קורס משגיחי כשרות נחשב למכובד מאוד מדובר בתפקיד ערכי, אשר מוטלת עליו האחראיות לשרת את כלל האוכלוסייה היהודית ומוצרי המזון המגיעים לצלחת של כל אדם ואדם. בנוסף לכך, בציבור החרדי והדתי רואים בהסמכה זו כדרישת חובה שבל תעבור, אחרת לא יגיעו לאכול במסעדה לא כשרה וראו בכך רמייה צרכנית במידה והם יאכלו במסעדה שלא הוכשרה כראוי. לשם כך, הקורס משגיחי כשרות נועד אך ורק למועמדים המבקשים לעבור את מבחני ההסמכה ברבנות הראשית ולהיות משגיחי כשרות בישראל.
הבוגרים נדרשים לגשת לבחינה חיצונית שנעישת על ידי הרבות הראשית לישראל כדי לקבל מהם תעודה רשמית
תנאי קבלה לקורס משגיחי כשרות
כדי להיות משגיח כשרות על המועמדים לעמוד תחילה בתנאי הקבלה לקורס משגיחי כשרות אינם משתנים בין המוסדות כיוון שמדובר בהסמכה ממשלתית המסמיכה את אנשי המקצוע לעבוד לפי דרישות המדינה. לפיכך, תנאי הקבלה דורשים כי המועמדים יהיו מעל גיל 18, אשר מבקשים לפתח קריירה במקצוע הנ"ל וגם להגיע עם המלצה מרב אשר מהווה מעין קורות חיים עבור המועמד. ישנם כמובן זרמים אשר להם ישנה דרישה מחמירה יותר ומחמירה פחות אך כולם מתבססים על קביעת הכשרות המדינית והיא נחשבת לדרישת הסף, כשלאח מכן ניתן להחמיר בדרישות הכשרות.
לרשימת מוסדות הלימוד המובילים המעבירים קורס משגיחי כשרות בפורטל לימודים לחצו כאן
מטרת הקורס ותוכנית הלימודים
הקורס שם למטרה את העברת כל הידע לו הסטודנטים זקוקים על מנת שיוכלו לעבוד כמשגיחי כשרות ולעבור את מבחני ההסמכה. במסגרת הקורס עוברים הסטודנטים מגוון שיעורים תיאורטיים וסדנאות מעשיות, כדי להבין את מושגי הכשרות ומהותם. במהלך תוכנית הלימודים לומדים הסטודנטים שיעורים כגון: תהליכי ייצור מזון, מליחה, חומרי גלם, מהות תפקיד המשגיח, חומרי טעם וריח, הלכות, השלכות תפקידו של המשגיח, סקירת ענף הכשרות, המזון הכשר בשילוב הטכנולוגיה החדשה והעולם המודרני, מעשרות, תרומות, אמולסיפיירים, פת עכו"ם, חומרי השבחה, מהות עבודתו של משגיח הכשרות, מבואות בענף הכשרות, היבטים הלכתיים בכשרות, חשיבות הכשרות בהלכה היהודית, שחיטה כשרה, הכשרת מזונות, הגאלת כלים, שימוש בכבד, כשרות מזונות ים, איסורים והיתרים ביהדות, יינות כשרים, בשר וחלב, אתיקה מקצועית, הפרשת חלה, כשרות מהדרין, כשרות רגילה, ליבון כלים, סקירת תהליך ייצור המזון, חומרי טעם וריח, טכנולוגיות מזון, מתן אישורים הלכתיים ועוד.
תעודה והסמכה לבוגרי קורס משגיחי כשרות
לאחר שסיימו את לימודיהם, מקבלים הבוגרים תעודה מקצועית מטעם המוסד בו למדו. חשוב לציין שהקורס אינו מספק את הרישיון וההסמכה מטעם המדינה ולשם כך הבוגרים נדרשים לגשת לבחינה חיצונית שנעישת על ידי הרבות הראשית לישראל כדי לקבל מהם תעודה רשמית. בוגרי הקורס אשר יעמדו בכל היעדים שהוצבו להם וגם בבחינת ההסמכה יוכלו לעבוד כמשגיחי כשרות בבתי מלון, מסעדות, חברות קייטרינג, ספקי מזון ועוד.