משחר הזמן האדם רדף את עצמו בשאלות מהותיות ובמרדף אחר התשובה ההגיונית ביותר בחקר ה"אמת". כך למעשה הפילוסופיה נחשבת לתחום הלימוד העתיק ביותר בהגה המחשבתית של האדם והיא מרדף מוסדר תבניתי ושיטתי אשר מנסה להסביר לכולנו את כל תחומי החיים ומהותם. הענף היום נחשב לדספלינה אקדמית מאוד פופולארית בתחום מדעי הרוח למרות החשש מאפשרויות העבודה הקיימות בתחום לאחר מכן. אז אם שקלתם ללמוד תואר בפילוסופיה, אבל אתם חוששים ומתלבטים לגבי התכנים או לא בטוחים האם זה הצעד הטוב ביותר עבורכם, בכתבה הבאה החלטנו לנסות ולסדר לכם את הראש ולהסביר לכם בדיוק במה עוסק התואר, מהם תכני הלימוד ומה קורה לאחר מכן בשוק העבודה.
מטרת לימודי התואר בפילוסופיה
התואר שם לעצמו מטרה ללמד את הסטודנטים ולחשוף אותם לאסכולות שונות הקיימות בתחום הפילוסופיה ולבקר באמצעותן תהליכים שונים המתרחשים בכל האספקטים של חיינו. הסטודנטים לומדים לפתח יכולת חשיבתית מורכבת אשר פועלת לבקר ולשאול שאלות שבאמצעותן יוכלו להסביר מהם התהליכים ומדוע הם מתרחשים כדי שלאחר מכן יוכלו לזהות ולקצר תהליכים ולייעץ לאנשי מקצוע בכל תחום אחר התוצאות האפשריות לכל פעולה.
אם הסקרנות שלכם גורמת לכם לשאול ולנסות להבין מי אנחנו? מה אנחנו עושים כאן? וכיצד פועלת החשיבה והתודעה שלנו? לימוד פילוסופיה הם הבחירה הנכונה עבורכם
תנאי הקבלה לתואר ראשון בפילוסופיה
תנאי הקבלה לתואר הראשון נחשבים למקלים יחסית בשביל תואר מאתגר וסבוך בנושאים רבים המצריכים אורך רוח עצום. תנאי הקבלה למסלולי הפילוסופיה במוסדות הלימוד השונים דורשים מהמועמדים להיות בעלי תעודת בגרות מלאה ועם ציון פסיכומטרי מינימאלי של 450 נקודות.
לרשימת מוסדות הלימוד המובילים שמציעים לימודי תואר ראשון בפילוסופיה, בפורטל לימודים לחצו כאן
תוכנית הלימודים בתואר ראשון בפילוסופיה
הפילוסופיה, שכאמור עוסקת בשאלת ה"אם" בכל תחומי החיים עוסקת בהתייחסות להוגים המיתולוגיים שבלטו לכל אורך ההיסטוריה האנושית כגון: אפלטון, סוקרטס, תומס הובס, אריסטו, ברוך שפינוזה, ג'ון לוק, פרידריך הגל, עמנואל קאנט, קרל מרקס ורבים אחרים. נושאי הלימוד עוסקים בנושאים כגון: אקזיסטנציאליזם, לוגיקה פורמלית ולוגיקה יישומית, אסתטיקה, תורת המוסר, פילוסופיה של המדע, פילוסופיה של הדת, פילוסופיה של תרבות המזרח, פילוסופיה של הנפש, אימפיריציזם רציונאליזם ועוד. משך הלימודים לתואר עומד על שלוש שנים, בדומה למרבית התארים כשבחלק ממוסדות הלימוד ישנם גם אפשרויות ללימודי ערב במטרה להקל על הסטודנטים הצריכים לעבוד תוך כדי לימודי התואר.
תעסוקה לאחר הלימודים
כאן אנו עוסקים בחשש העיקרי של כל המתלבטים ללימודי תואר בפילוסופיה והחשש של המקצוע שבו יעבדו לאחר מכן. ובכן, נכון שמדובר בתואר שאינו מקנה מקצוע באופן מיידי, אך אין זה אומר שהלימודים הללו הם בזבוז זמן שכן לבוגרים ישנה האופציה לעבוד בכמעט כל תחום בשוק העבודה החל מתחום העיתונות, המחקר, ההוצאה לאור ואף אצל חברות עסקיות - משפטיות, טכנולוגיות ופיננסיות, אשר מחפשים אנשי מקצוע אשר מסוגלים לנתח את אופן הפעולה במשרד שיוכלו לספק להם פרספקטיבה חדשה לאופן העבודה על ידי חשיבה מחוץ לקופסא, כך שהתשובה לשאלה למי מתאים ללמוד תואר ראשון בפילוסופיה? היא כולם. כמו כן יכולים בוגרי התואר להמשיך את לימודים לתואר שני בתחומים כגון יחסים בינלאומיים, משפטים וכדומה ולהשתמש בשני התארים הללו כדי למצוא תעסוקה הולמת לידע הרחב שלהם.