מכינה קדם אקדמית
המכינה הקדם אקדמית נועדה לאפשר לאנשים להירשם למסלולי לימוד אקדמיים גם אם אין להם תעודת בגרות מלאה או שהציון הפסיכומטרי לא מספק. ישנם אנשים רבים שבתקופת התיכון לא יכלו להשקיע כראוי בלימודים בשל אילוצים כאלה ואחרים וכעת משלמים את המחיר. אחרים נרשמו ללימודי פסיכומטרי וגילו שהציון שהתקבל פשוט אינו מספק לרמה הנדרשת ממוסדות הלימוד האוניברסיטאים והם אינם מעוניינים להירשם למכללות ששכר הלימוד כפול מהשכר האוניברסיטאי. בניסיון לפתור בעיות מסוג זה, נפתחו בישראל המכינות הקדם אקדמיות, אשר מכשירות את הסטודנטים השונים בכל התחומים הנדרשים לצורך התקדמות ללימודים אקדמיים. המטרה היא לאפשר להם לפתח את ההשכלה להם ולאפשר להם לעבור מסלול לימודים מרוכז אשר יכווין אותם ללימודי התואר. רוצים לדעת עוד על המכינות, למי כדאי ללמוד אותם? וכיצד מחולקים מסלולי הלימוד? בפורטל לימודים תקבלו את כל המידע אודות המכינה הקדם אקדמית ומוסדות הלימוד בהם ניתן ללמוד אותה, החל מתאני הקבלה, דרך תכני ומסלולי הלימוד השונים ועד לאפשרויות הלימודים של בוגרי המכינות. לכל מידע נוסף הנכם מוזמנים להשאיר פרטים או להתקשר למוקד הייעוץ הטלפוני. בהצלחה.
תעודת זהות
קורס מכינה קדם אקדמית
תנאי קבלה
|
|
משך לימודים
|
|
שכר ממוצע
|
|
תכונות אופי
- נכונות ללמוד
- רצינות
- אחראיות
- סדר
- ריכוז גבוהה
|
לרשימת מוסדות באתרינו המלמדים
קורס מכינה קדם אקדמית
קצת מידע על מכינה קדם אקדמית
לפני עשרים ושלושים שנה, לא כל אדם היה בוחר בלימודים אקדמיים. באותו הזמן המעמד של תואר ראשון לא היה כשל היום, אשר הפך למעין דירשת חובה אצל מעסיקים, דבר שאיפשר לכל מי שבחר ללמוד את התחום להגיע מוכן ולהבין כי כדי להירשם ללימודים גבוהים עליו להתכונן לכך גם בתיכון וגם לספק את הציון הנדרש בבחינה הפסיכומטרית. לעומת זאת, היום הדרישה לתואר ראשון הפכה בשוק התעסוקה להכרח שמעסיקים רואים בו יתרון ברור ובמקרים רבים גם דרישת חובה כדי לאמוד את יכולותיו של המועמדים השונים. בנוסף לכך גם מדינהת ישראל עודדה את השלמת התואר הראשון וכיום אנחנו חיים בעידן בו כמעט כל אדם מתבקש להשיג תואר אקדמי כדי להתפתח בשוק העבודה. הבעיה מתחילה כאשר ישנם אנשים שבשל סיבות כאלה ואחרות לא הצליחו להשקיע כראוי בעת הלימודים בתיכון וכעת עליהם להשלים בגרויות במספר רב של נושאים, או שפשוט לא מצליחים להגיע לציון הראוי בבחינה הפסיכומטרית. לאנשים אחרים חשוב ללמוד באוניברסיטה בשל העובד כי שכר הלימוד בהן הינו שכר שמפוקח על ידי משרד החינוך בעוד שבמכללות הפרטיות מחיר הלימודים כפולים ומכופלים מהשכר האוניברסיטאי. כתשובה לכך, פיתחו את המכינות הקדם אקדמיות אשר מאפשרות לקהל היעד להשלים בגורויות במידה ומדובר בכמות מסויימת של בגרויות, או להעביר את המועמדים הכשרת לימודים המתאימה ללימודי התואר אותו הם מעוניינים ללמוד ובכך מכשירה אותם ללימודים האקדמאים ובוחנת את יכולותיהם בדומה למבחנים הפסיכומטריים ומבחני האמ"יר למיניהם.
מכינה קדם אקדמית
המכינה נועדה לאפשר לאנשים רבים לעבור מסלול מיוחד אשר יכשיר אותם לעמוד בתנאי הקבלה של הלימודים הגבוהים. אופי המכינות יכול להשתנות בהתאם לצרכי המועמדים וישנם מגוון רחב של מכינות בהן ניתן להתכנון לבחינה הפסיכומטרית, להשלים בגרויות וללמוד קורסי מבוא המותאמים לתחומים האקדמים אותם רוצים המועמדים ללמוד. מטרת המכינה היא להקנות למועמדים את הכלים והמיומנויות הנדרשים בכדי להתמודד עם העולם האקדמי, בו דרכי החשביה הם שונים, השפה היא מורכבת יותר, שיטות הלמידה הן שונות וכדומה. ישנם מועמדים שמתקשים להתמודד עם הלחץ של הבחינה הפסיכומטרית וזקוקים לזמן רב יותר כדי לעמוד בדרישות של ההשכלה הגבוהה והמכינה היא למעשה שלב הביניים שמספק להם את ההכשרה המתאימה. ללימודים במכינה קדם אקדמית יש יתרון מקצועי בולט לעומת מבחני הפסיכומטרי והבגרויות. אך מעבר לכך קיים גם יתרון משמעותי בהכנה של המועמדים לקראת המסגרת האקדמית, לשפה ולדרישות הקיימות בה. מסלול הלימודים אורך בדרך כלל כשנה בהם עוברים המועמדים מגוון מבחנים ומטלות המכינות אותם לתואר הייעודי אותו הם מבקשים ללמוד בנוסף לחיזוק במקצועות מרכזיים כגון אנגלית ומתמטיקה, אשר נחשבים למקצועות מהותיים ללימודי התואר.
תכני הלימוד במכינה קדם אקדמית
במכינה האוניברסיטאית לומדים המשתתפים את מקצועות הליבה והבחירה, אשר מוכרים על ידי משרד החינוך. בנוסף לכך המכינות מציעות מגוון שיעורים ייעודים אשר מחליפים את לימודי הבגרות ותעודת הבגרות המלאה בתעודת גמר של המכינה ובהתאם לכך קיימות מסגרות לימוד שונות בהן לומדים המשתתפים קורסי מבוא אשר נחוצים להם לצורך ההשתלבות בעולם האקדמיה, יחד עם קורסים ייעודיים לאופי המכללה כדוגמת קורסים טכנולוגיים במכינות טכנולוגיות וכדומה. כיום יש מגוון רחב של מכללות המספקות מכינות ייעודיות ללימודי מדעים, ללימודי מדעי הרוח, מדעי החברה, לתואר בחינוך, מכינה טכנולוגית ללימודי הנדסה ואפילו מכינות אקדמיה כלליות. אותם מועמדים הרוצים להירשם ללימודים הללו נדרשים לוודא עם מוסדות הלימוד שהם מאפשרים למועמדים לעבור הכשרה של מכינה אוניברסיטאית שתשלים להם את תנאי הקבלה לאקדמיה. חשוב לציין שהמשתתפים במכינה זוכים לתנאים דומים לסטודנטים להשכלה גבוהה ורשאים להשתמש בכל שירותי הקמפוסים, לגור במעונות סטודנטים ולהינות גם מהאפשרות לקבלת מלגות.
מסלולי הלימוד במכינה קדם אקדמית
במסגרת המכינות, ישנה הכרה של המדינה בקהלי היעד אשר מעוניינים לגשת אל המכינות השונות בשל סיבותיהם האישיות ובשל כך, פותחו במסגרות הלימוד מספר מסלולים המתאימים לקהלים שונים בציבור הישראלי, אשר דורשים לעבור מכינות מסויימות לצורך ההתאקלמות הנכונה למערך הלימודים האקדמי. להלן חלק ממסלולי הלימוד של המכינה הקדם אקדמית:
מכינה אוניברסיטאית – המכינה הנ"ל מיועדת למועמדים שאין להם תעודת בגרות מלאה ומעוניינים להשתלב לדוגמא בפקולטות ללימודי מדעי הטבע, הנדסה, בפקולטה למדעי הבריאות, מדעי החברה ועוד. בוגרי המסלול זוכים לקבל תעודה השוות ערך לתעודת הבגרות.
מכינה ייעודית – מכינה זו מיועדת למועמדים אשר מבקשים להירשם ללימודים אקדמאים לתואר ראשון ואינם עומדים בתנאי הקבלה של המוסד. סיום המכינה בהצלחה שווה ערך להשלמת תנאי הקבלה של המוסד הרלוונטי ללימודי התואר.
מכינות השלמה – מכינה זו מיועדת לסטודנטים לתואר ראשון אשר לא השלימו כראוי את בחינות הבגרות בפיסיקה ומתמטיקה ברמת 5 יחידות לימוד וכעת נאלצים להשלים את לימודי 3 או 4 יחידות שנבחנו בתיכון.
מכינות רענון – מכינה זו מיועדת לאנשים שלא קיבלו את הציון המינימאלי בבחינות הבגרות למתמטיקה או פיסיקה הנדרש בתנאי הקבלה של המוסד הרלוונטי ומאז עברו 5 שנים לפחות.
מכינות לבני 30 פלוס – מכינה זו מיועדת למועמדים שחצו את גיל השלושים והם חסרי תעודת בגרות אשר מעוניינים להירשם ללימודים אקדמאים להשכלה גבוהה.
אילו מוסדות מציעים מכינות קדם אקדמיות
כאמור ישנם מגוון מוסדות לימוד, מכללות ואוניברסיטאות המציעות מכינות מסוגים שונים לקהל היעד המתאים. עם זאת, על המועמדים לוודא כי אכן המכינה יכולה להשלים את תנאי הקבלה ללימודי התואר האקדמי. כמו-כן חשוב לזכור שהמכינות במרבית המוסדות מכשירים את הבוגרים ללימודים להשכלה גבוהה במוסד באותו מוסד בלבד ולא מכשירים את הבוגרים להמשיך ללימודי התואר במוסד אחר, אלא אם מדובר בסניף של אותו מוסד. להלן חלק ממוסדות הלימוד המעבירות מכינה קדם אקדמית:
המכללה האקדמית גליל מערבי, הגעת למקום הנכון – הלימודים מתקיימים בעכו.
הקריה האקדמית אונו, היחידה ללימודי תעודה והמשך – הלימודים מתקיימים בקריית אונו.
מיהו קהל היעד למכינה קדם אקדמית
כאמור, קהל היעד למכינות יכול להשתנות לפי כל ייעוד של אותו מוסד ומסלול הלימודים. בהסבר כללים, קהל היעד המתאים ללימודי המכינות הינו ציבור אנשים שנדרשים להשלים חומר רב כדי לעמוד בתנאי הקבלה ללימודי התואראו שמדובר ברמת ידע שהם מתקשים להתמודד עימה כדוגמת חזרה לאחר 3 שנים של שירות צבאי ללימודי מתמטיקה 5 יחידות. אנשים שנדרשים להשלים מבחן בגרות בודד או שהם מסוגלים להתמודד עם הבחינה הפסיכומטרית והלחץ הקיים בה לא באמת נדרשים לעבור את המכינה שכן מדובר במסלול לימודים ארוך של שנה וייתכן כי גם התשלום למכינה יהיה דומה לשנת לימודים אקדמאית.
מהם תנאי הקבלה למכינה קדם אקדמית
בדומה לקהל היעד גם תנאי הקבלה למכינות משתנים לפי המסלול המיועד. עם זאת במרבית המסלולים למכינות הייעודיות המובילות להמשך לימודי התואר האקדמי, המועמדים נדרשים לעבור מבחן מקדים הנקרא מבחן מימ"ד (מרכז ארצי לבחינות ולהערכה) אשר נועד למיין את המועמדים למכינה ומזכיר במהותו את הבחינה הפסיכומטרית, אך לא בכמות התוכן שיש ללמוד כדי לעבור אותו.
משך הלימודים במכינה
המכינה בנוייה ללימודים של שנה אקדמית שלמה, הבנויה משני סמסטרים בהם עוברים המשתתפים הכנה מעשית ועיונית ללימודים להשכלה גבוהה. ישנם מוסדות לימוד בהם לימודי המכינה אורכים כשנתיים בהתאם למצב של הנבחנים והמסלול המותאם להם.
תעודה \ הסמכה לבוגרי מכינה קדם אקדמית
התעודה אותה מקבלים בוגרי המכינה מיועדת להשלים את תנאי הקבלה ללימודים הגבוהים ובהתאם לכך מקבלים הבוגרים תעודה השווה בערכה לתעודת הבגרות המלאה.