לא מעט בוגרים של תואר ראשון היו מעוניינים להמשיך את לימודיהם לתואר שני, אך נמנעים מכך בשל החשש שאפשרויות תעסוקה לבוגרי תואר שני לא ישתנו משמעותית והם יבזבזו את זמנם וכספם לחינם. התשובה לכך היא שיש לדעת עבור אילו מקצועות התואר השני נחשב יתרון ולפיהם לדעת האם להמשיך את הלימודים. לימודי תואר שני הם כיודע הרחבה של הלימודים התאורטיים עד רמה מחקרית מקצועית, כאשר הבוגרים כותבים תמות ונושאי מחקר שהם מבצעים וקובעים בעצמם. לכן, התואר השני מתאים לאנשים שעתידים לעבוד במקצועות בהם הידע התאורטי הוא חשוב ביותר, כגון מדעים, פסיכולוגיה, הנדסה ועוד. מדובר על מקצועות שככל שהידע התאורטי גדול יותר, כך ניתן להתקדם בשוק העבודה.
בעולם הפסיכולוגיה, אין אפשרויות קידום לבעלי תואר ראשון
תואר שני בפסיכולוגיה
בעולם הפסיכולוגיה, אין אפשרויות קידום לבעלי תואר ראשון. אדם אשר רוצה להתקדם לתפקידים קליניים, טיפוליים, חינוכיים, נדרש להגיע עם תואר שני. בוגרי התואר יוכלו לקבל תעודת פסיכולוג מטעם משרד הבריאות, כשבהמשך יוכלו גם להשתלב בחברות ומוסדות שונים כשכירים או להקים קליניקה עצמאית. כמובן שהבוגרי תואר שני בפסיכולוגיה יידרשו לעבוד כמתמחים במהלך שנתיים עד שיוכלו להתחיל לטפל באנשים בצורה מקצועית. עם זאת חשוב לזכור כי כי תנאי הקבלה לתואר השני בפסיכולוגיה הם גבוהים מאוד אף דורשים כי המועמדים יציגו ציונים גבוהים בלימוד הפסיכולוגיה ויעברו בחינות מתא"ם.
לעמוד תואר שני בפורטל לימודים לחצו כאן
תואר שני במנהל עסקים
במנהל עסקים, אין דרישת חובה לתואר שני, כדי להתקדם לתפקידים ניהוליים. עם זאת, תואר שני במנהל עסקים מהווה יתרון בולט במקרים רבים, כמו גם מסייע להעלות את השכר ואנשים רבים ממליצים להמשיך ללימודי תואר שני לאחר כמה שנים בתפקידי ניהול, שכן הניסיון מהווה היבט חשוב. במסלולים לתואר שני, אפשר להתמקצע בתחום מסוים בעולם העסקי, כמו מימון או מערכות מידע אפשר מספק יתרון נוסף בשוק העבודה.
תואר שני במדעים מדויקים
במקצועות המדעים המדויקים יש דרישת חובה לתואר שני, כדי להתקבל לתפקידים רבים. בתחומים כגון ביולוגיה, פיזיקה, ומתמטיקה, ישנם משרות שניתן להתקבל אליהן רק לאחר קבלת התואר השני.
יש לדעת עבור אילו מקצועות התואר השני נחשב יתרון ולפיהם לדעת האם להמשיך את הלימודים
תואר שני בהנדסה
בענפים כגון הנדסת מכונות, הנדסת תעשייה וניהול הנדסת מחשבים, תואר שני בהנדסה נחשב ליתרון בולט בתחרות אחר תפקידים טכניים וניהוליים בכירים. הניסיון המעשי גם בוא חשוב כדי להתקדם בתחום, אך כאשר מעוניינים להגיע לתפקידים ניהוליים בכירים, המועמדים נדרשים להציג תואר שני. במקרים מסוג זה, ניתן להתחיל לעבוד בחברות רבות לאחר סיום התואר הראשון ולאחר שנצברו מספיק שנות ניסיון, להתחיל ללמוד לתואר שני.
תואר שני במשפטים
בעולם המשפטי, אין דרישה לתואר שני, על מנת שבוגרים יוכלו לעבוד כעורכי דין במשרדים השונים, או כעצמאיים. עם זאת, מי שמעוניין להתמקד בענפים משפטיים כגון משפט מסחרי, משפט בין לאומי, משפט פלילי או משפט עסקי ומשפט טכנולוגי, יידרשו ללמוד את אותם ענפים במהלך הלימודים לתואר שני. כמו-כן, בוגרי תואר שני במשפטים יזכו ליתרון בניסיונות קבלה למשרדים הגדולים בשוק העבודה, ואף יזכו לקבל משכורות גבוהות יותר.