ישנם מספר רב של צעירים, אשר מעוניינים להירשם ללימודי השכלה גבוהה, המגלים כי ציוני הבגרות שלהם אינם מספיקים כדי לעמוד בדרישות האוניברסיטה וממוצע הציונים הנדרש אשר מודד את הבגרות והפסיכומטרי. הסיבות לכך יכולות להיות שונות ומגוונות החל מלקויות למידה, בעיות הסתגלות של עולים חדשים ועוד וכעת הם עומדים מול חומה אשר מונעת מהם לשפר את רמת חייהם. לשם כך בדיוק ניתנה לרבים מהם האפשרות לשפר את ציוניהם בין אם במכינה בה ילמדו שנה כדי לעמוד בדרישות האוניברסיטה או המכללה או להשלים את ציוני הבגרות כדי להתקבל למלגות מכללות מסויימות, ורובם בוחרים את אופציית המכינה על מנת שיוכלו להירשם לאוניברסיטה בשל הוצאות לימודים זולים יותר.
לעמוד בגרויות ומכינות קדם אקדמיות בפורטל לימודים לחצו כאן
מכינות רבות מותאמות לפי האוניברסיטאות והמכללות ומסלולי הלימוד המוצעים בהם
המכינה נוצרה כחלופה לציון הבגרות
המכינה הקדם אקדמית, או תוכנית הלימודים הקדם אקדמית נועדה לאפשר לצעירים להימנע משיפור ציון בגרות למינהם ולמעשה ללמוד במשך שנה אקדמית שלמה את המקצועות שבעזרתם יוכלו לעבור ללימודי תואר. עם זאת, אין זה אומר כי ישנו מסלול אחד של מכינה לכל התארים. למעשה, ישנם מספר מסלולי מכינות המשתנים בהתאם למוסד ולמקצוע הרלוונטי כשלדוגמא, אוניברסיטת תל אביב מציעה שלוש מסלולי מכינה למדעי החברה והרוח הנדסה ומדעים מדוייקים ומדעי החיים; באוניברסיטת בר אילן ישנן שתי מכינות לשיפור מקצועות המתמטיקה והפזיקה; ובאוניברסיטת בן גוריון שבדרום ישנם שלושה מסלולי מכינה. חשוב לדעת כי השלמת מכינות אינו בהכרח מבטיח התקדמות ללימודים להשכלה גבוהה והסטודנטים נדרשים לעבור מספר בחינות כדי לעמוד בתנאי הקבלה ללימודים.
המכינה עוזרת לסטודנטים להכיר את אורך החיים האקדמי
אחד היתרונות של לימודים במסגרת זו, הוא שהסטודנטים מקבלים למעשה את הטעם הראשון מאורח החיים של הלימודים האקדמיים והדרישות של המערכת. הסטודנטים יכולים להתרגל ולהסתגל למסגרת הלימודים החדשה, לשפה האקדמית ודרישות ההתנהלות האישית שמצופות מהם וכך נהנים הסטודנטים ממעבר חלק להמשך הלימודים לתואר. יותרון בולט נוסף של המכינות הוא שחלקן מאפשרות להתקבל ללימודים ללא תעודת בגרות ופסיכומטרי, אך אנשים המגיעים מרקע זה נדרשים לעבור בחינת מימ"ד. במהלך תקופת הלימודים במכינה הסטודנטים יודרכו בהתאם להישגים שלהם, ואף יקבלו ייעוץ אודות מסלול הלימודים האקדמי המתאים להם לפי כישוריהם.
הכוונה מיועדת לפי המסלול האקדמי
נקודה נוספת למחשבה היא הבחירה האקדמית העתידית, והתאמתה למכינה הנכונה. מכינות רבות מותאמות לפי האוניברסיטאות והמכללות ומסלולי הלימוד המוצעים בהם. כך לדוגמא אנשי המכינה יחזקו אצל סטודנט המעוניין ללמוד לימודים אקדמאיים בהנדסה, תחומים הקשורים בבחירה זו וכמובן ידגישו את לימודי הבסיס במתמטיקה. במכללות אשר מציעות לימודי תואר למדעי החיים או החברה, ידגישו נושאים כגון לימודי היסטוריה או אזרחות וכדומה. לסיכום, כשאתם שואלים את עצמכם האם מתאים לכם לעבור שנה מכינה לאוניברסיטה או להירשם למכללה? חשוב לשקלל את כל היתרונות והחסרונות בין אם מדובר בתחום הכספי ואופציית הלימודים הזולה באוניברסיטה לעומת המכללה; הלימודיים – מה המכללה המציעה לכם יורת חומר ענייני לשוק העבודה; ולבסוף האפשרות ללימודי המשך שניתן לעשות בקלות יותר באוניברסיטה לעומת מכללה.