מאז נולד מסלול ההנדסאי בשנות ה-60, אנשים רבים אשר רואים את עצמם כאנשים מעשיים יותר, אשר אינם מעוניינים להתמקד על תיאוריות כאלה ואחרות או לימודים עיוניים כלליים, בוחרים את המסלול ההנדסאי, אשר בו הם יוכלו ללמוד רק את מה שחשוב להם ולצאת אל שוק העבודה. אך נשאלת השאלה מהם אפשרויות העבודה לבוגרי מסלול ההנדסאי. אנו יודעים שבוגרי תואר ראשון זכאים למשכרות גבוהה יותר מהממוצע בשוק, או לפחות מעל למשכורת המינימום, אך מה לגבי ההנדסאי, נכון שלא מדובר באדם עם תעודת תואר ראשון רשמית, אך בכל הנוגע ליידע המעשי הוא לא נופל מאף בוגר לתואר ראשון, ולעיתים אף מספיק לרכוש ידע מעשי גדול יותר משום שהוא מסיים את לימודיו מהר יותר ויוצא לשוק העבודה, בזמן שבוגר התואר עדיין נמצא בלימודים וצובר ידע כללי ותיאורטי.
לעמוד לימודי הנדסאים בפורטל לימודים לחצו כאן
בוגרי מסלול הנדסאי יוכלו לעסוק במגוון מסלולים טכניים ועמודים מולם גם אפשרויות קידום רבות
קצת מידע על מסלול ההנדסאי ורמת ההשכלה שלהם
כאמור, ההתפתחות הטכנולוגית של השנים האחרונות יצרה דרישה שהלכה וגברה לאנשי מקצוע מיומנים ומקצועיים בתחומם ובשל כך נפתח מסלול ההנדסאי שנועד לספק לבוגריו את כל הידע המעשי הנדרש כדי לצאת לשוק העבודה. במקרים רבים הסטודנטים במסלולי הנדסאי ילמדו את אותם שיעורים בדיוק שלומדים בוגרי התואר ולכן גם יוכלו להשלים בקלות את לימודי התואר לאחר מכן, מפני שהם יידרשו ללמוד רק את התחומים העיוניים בלבד, ללא הצורך ללמוד את השיעורים המעשיים.
מהם אפשרויות התעסוקה של בוגרי מסלול הנדסאי
בוגרי מסלול הנדסאי יכלו לעסוק בתפקידים רבים בתחום בו למדו. לדוגמא, בוגרי הנדסאי תוכנה יכלו לעבוד בחברות הייטק רבות כבודקי תוכנה, מתכנתים, אנשי אבטחת איכות ועוד; בוגרי מסלול הנדסאי אלקטרוניקה ישתלבו לאחר הלימודים בפיתוחים של מוצרים לענף הסלולאר; בוגרי הנדסאי מכונות ישתלבו בתחומי שיווק של מערכות מכאניות, ניהול מערכות ממוחשבות לתכנון, תפעול ותחזוקת מערכות, ייצור ועיבוד ועוד; והנדסאי חשמל יהיו מבוקשים בארגונים הקיימים במשק הישראלי. אך אין זה אוטמר שמסלול ההנדסאי תקף רק ללימודים מסוג זה. כיום ישנם מסלולי הנדסאי גם לתחומים אומנותיים כגון קולנוע ומוזיקה ועוד, כשבוגרי מסלול הנדסאי קולנוע יוכלו לעבוד כצלמים, עורכים, במאים, אנשי סאונד, תאורנים, גריפ וכל מקצוע אחר הדורש ידע טכני גרידא, בניגוד לתפקידים כגון מבקרי קולנוע מומרים הנדרשים להצתיג גם ידע תיאורטי.
מסלולי קידום מקצועי
אפשרויות התעסוקה של ההנדסאים מתחלקי שני דברים: תחילה, מדובר בתחום בו למדו (הנדסת תוכנה, הנדסה אזרחית, לימודי הנדסאי חשמל, הנדסת תעשייה וניהול וכן הלאה). שנית, לפי מה שמוגדר בחוק בישראל כתחת אחריותו של ההנדסאי. אך מאחר שתמיד ישנה דרישה לאנשי מקצוע בתפקידי תחזוקה, ניהול וארגון בשטח, לבוגרי ההנדסאים אין חשש למחסור בעבודה מול בוגרי התואר. לבוגרי התואר ישנם גם אפשרויות קידום על מנת שיוכלו לשדרג את מעמדם בכל חברה שהם עובדים עפ"י ניסיונם האישי ותמיד תזכרו שכל בוגר הנדסאי יוכל להשלים את לימודי התואר מתי שרק ירצה.